resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 5168
    euro 2020'de aynı grupta yer aldığımız ve grubun ilk maçında karşı karşıya geleceğimiz italya milli takımı'nın teknik direktörü, galatasaray'ın da eski çalıştırıcısı. kendisi dönemindeki galatasaray iki uç noktalarda yer alıyordu. 3-4 aylık deplasman fobileri, ilginç oyuncu değişiklikleri bir yana, juventus ve kopenhag maçlarıyla 9 sene sonra kazanılan türkiye kupası zaferi diğer yana. ahde vefadır, rahmetli alpaslan abi'nin de dediği gibi, "galatasaray'ın yararına olacak bir taşı yerinden kaldırıp, iki metre öteye koyanlara bile müthiş bir saygı duyarım" sözünden hareketle kendisini iyi yâd ederim.

    ayrıca 56 yaşındaki bir insan için inanılmaz düzgün bir fiziği vardır. sporu bırakan çoğu insan bırakın normal kiloda seyretmeyi, birkaç kilo fazlasında bile zor kalabiliyorlar. mancini ise bu konuda gerçekten ciddi bir takdiri hak ediyor. çoğu 20'li 30'lu gençlere taş çıkartır vücudu. hele ki o yaşında bunun zahmeti çok daha zor olsa gerek.

    https://i2-prod.mirror.co.uk/...-in-Saint-Tropez.jpg

    fakat mümkünse bir daha galatasaray teknik direktörü olarak gelmesin. dolar kuru gibi bir galatasaray izlemek sanıldığı kadar iyi değildi. iç sahada köpekbalığı gibi olup, deplasmanda british shorthair gibi kalıyorduk. ayrıca her ne kadar iyi bir taktisyen olsa da çoğu maçı başta sneijder olmak üzere yetenekli oyuncularımızın bireysel becerileriyle açıyorduk.

    bazen uzaktan da sevmek güzeldir. mancini de öyle birisi olsa gerek.

    56. doğum günüymüş bugün, mutlu, huzurlu, başarılı seneleri olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın