• 3
    iki sistemin karşılaştırıldığı bir başlıkta daha çok entry olabilirdi. çünkü herhangi bir sistemi tek başına ele aldığımızda yapamayacağımız analizleri başka bir sistemle kıyasladığımızda yapabiliriz.

    futbolda sistemi belirleyen en önemli faktör bence kanat savunmasıdır. kanatların savunmasında da en az ikişer oyuncu görevlendirmek gerekir. hangi iki oyuncuyu görevlendireceğinize göre sistemi belirlersiniz. 4-4-2 oynadığımız 2011-2012 sezonunda emre çolak ve engin baytar'ın kanat savunmasında beklerine çok iyi yardım ettiklerini hatırlıyorum. bunlar her zaman rakip kanat oyuncusunu ilk karşılayan oluyorlardı ve hakan balta ile eboue ikinci kademeye giriyorlardı. kesinlikle kolay gol yemeyiz hissini alıyordum. 4-3-3'te ise kanat savunması görevi biraz daha karışık dağıtılmış. pozisyona göre ortasahadaki iç oyuncular da yardım ediyor ama rakip beki hücüma kalkarsa onunla birlikte forvetler geri geliyor. bu nedenle oyuncuların insiyatifine, kalitesine ve uyumuna daha fazla ihtiyaç duyuyorsunuz. yani hocamızın da dediği gibi orta saha ve forvet oyuncuları "daraltarak ve kanarları da kullanarak" oynamalılar. anlayıp yapabilirlerse iyi. :)

    açıkçası ben 4-4-2 oynadığımız 2011-2012 sezonundan aldığım keyfi başka hiçbir zaman almadım. ama 4-3-3 de kaliteli oyuncularla ve uyumla oynandığında daha iyi sonuç verebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın