resim
Yusuf Yazıcı
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:27
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 497
    sonunda kendini bulmuş oyuncu.

    yalan yok, lille osc maçlarını izlemiyorum. eğer anlatıldığı gibi forvete yardımcı orta saha görevinde, gole yakın bir oyun anlayışı ile oynatılıyorsa doğru oynatılıyordur. çünkü bu adamın en iyi üstleneceği görevlerden biri budur. yusuf'u; çok hızlı olmayan, bu sebeple de top sürme / taşıma yeteneği üst seviye olmayan ancak oyun zekası ve gole yatkınlığı olan bir futbolcu olarak tanımlarım. şu tanım bile aslında nerede oynaması gerektiğini açıklamakta.

    bir parantez de abdülkadir'e açayım hemen. hız meselesine takık olduğumdan * abdülkadir ömür'ü yusuf'un önünde görürdüm, yani abdülkadir yusuf'un yaşına geldiğinde yusuf'tan daha ses getirecek bir oyuncu olmasını beklerim * * ancak bunu dedikten sonra abdülkadir ciddi bir sakatlık geçirdi ve sonra da eski formunu uzun süre bulamadı * şu anda da yavaş yavaş kendine geliyor. eğer yusuf'u geçmek istiyorsa bunu trabzonspor'da yapamaz, acil oradan kurtulup avrupa'ya açılması lazım. yoksa tren kaçtı kaçacak.

    ancak biz milli takımda ne yapıyoruz? ne yapıyoruz ben de çözemiyorum açıkçası ama adamı kanatta gördüğümü hatırlıyorum. sonra da maçı kapatıyorum zaten. hemen hemen aynı özelliklere sahip olduğunu düşündüğüm hakan çalhanoğlu'nu da böyle yok ediyoruz. birini sol kanada birini sağ kanada koyuyoruz. adamlar kanat değil, artık anlayın şunu. hadi birini kanatta farklı bir rolde oynattınız, ikincisini bari aynı maçta kanada koymayın. takımı tamamen bitiriyorsunuz.

    bu ikisine ek olarak emre akbaba da aynı tipte diyebiliriz. ancak biri fransa'da biri italya'da oynayabilirken maalesef emre sakatlıklardan bir türlü kurtulamadı.

    türkiye a milli futbol takımı da doğruyu bulup yusuf ile hakan'ı doğru şekilde kullanır umarım. ikisi aynı anda nasıl sahada olur ben de şu an çözemesem de eğer bu arkadaşlardan verim almak istiyorsak böyle alabileceğimizi düşünüyorum. takımda formda / maç temposunu kaldırabilecek yaşta bir forvet yok gerçi. belki önlerine cenk tosun ya da burak yılmaz'ı atıp ilerde asıl gol ayaklarımız olarak bu arkadaşları değerlendirebiliriz. tabii bu durumda cengiz ünder nerede oynar onu da çözmek gerek. tamamen farklı tipte bir oyuncu ve kanat deyince aklıma gelen en önemli isim. ona da bir yer bulmalıyız. cengiz'in de ikamesi emre kılınç ya da abdülkadir olabilir mesela.
App Store'dan indirin Google Play'den alın