resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 16651
    --- alıntı ---

    "yolanthe hayallerimin kadınıydı. her şeyi mahvedip onu kaybettim. beni bu duruma getiren şey neydi bilmiyorum. ego, para, güç, şehvet... şimdi acı hissediyorum. çünkü yolanthe amerika'da. o hayallerimin kadınıydı."

    "bir keresinde yolanthe ile megan fox ve george clooney'in de olduğu bir partiye katıldık. eve sabah 6'da döndük. akşam şampiyonlar ligi'nde werder bremen maçına çıktım ve 1 gol, 1 asistle oynadım. bunun mümkün olduğunu görünce de böyle yaşamaya devam ettim"

    --- alıntı ---

    (bkz: #3004228)

    açıklamalara bak, karakolda ifade niteliğinde adeta...

    bunlara binaen şöyle bir düşününce kariyeri boyunca pek de profesyonel davranmadığını, vücuduna gerektiği özeni göstermediğini kolaylıkla anlayabiliyoruz. kaldı ki bu kötü profesyonelliğine rağmen hem sahada oyun olarak, hem de takım arkadaşlarıyla bütünlük açısından hiç problem çekmemesi çok entersan. hem de takım ayırt etmeksizin. bu ajax'ta da, real madrid'de de, inter'de de böyleydi. galatasaray kariyerini anlatmaya gerek bile yok. bu da sahip olduğu oyun zekasının ve futbol yeteneğinin ne kadar yüksek olduğu ile doğrudan ilintili.

    üstün yeteneğini azmiyle birleştirip, normalden daha fazla çalıştıran oyuncuların tarihe damga vurmalarına dönem farketmeksizin şahitlik ediyoruz. günümüzün en büyük örneği de cristiano ronaldo ve lionel messi. diğer oyunculara haksızlık etmek istemem, ancak en uç örnek bu iki isim. çoğu futbolsever, özellikle ronaldo vs. messi kapışması için "messi saf yetenek, ronaldo çalışma ürünü" diyerek hem messi'ye, hem ronaldo'ya büyük haksızlık yapıyor, farkında değiller. messi en az ronaldo kadar çalışkan, hakeza ronaldo da en az messi kadar yetenekli bir oyuncu. ancak bu yetenek elma-armut mukayesesi gibi bir şey olduğu için homojen bir kıyaslama olmuyor ne yazık ki. fakat en azından olaylara net bakabilmek için her iki oyuncu için bunu kabul etmek gerek ilk etapta. messi onca sene yalnızca yeteneği ve futbol zekasıyla o kadar golü atıp, ballon d'or'ları toplayamazdı. ronaldo da yine, özellikle manchester united'da topla adeta dans eden, rabonayı, trivelayı, el fenomeno'dan ilk olarak gördüğümüz dripling hareketlerini o dişleri çarpık, balyajlı saçlarıyla yaparken şimdiki kadar çalışmıyordu elbette. aynı zamanda bu sıradan bir oyuncunun yapabileceği şeyler de değildi.

    sneijder'e dönelim... elbette ronaldo kadar çalışma manyağı bir oyuncu olmasına gerek yokken, en azından standart bir orta avrupalı disiplinine ve profesyonelliğine sahip olsaymış yeteneğini daha iyi gösterebilme şansına çok rahat erişebilirmiş diye düşünüyorum. yahu ronaldo kadar olma da, en azından huntelaar, mathijsen, hesselink kadar dikkat et kendine. yani insan en azından babel kadar, amrabat kadar falan dikkat eder. bu oyuncular çok çalışkan, antrenmanlarda herkesten daha fazla kalıp, disiplin açısından ilk akla gelen isimler değil elbette, ortalama oyuncular. ancak günler geçiyor ve idrak ediyoruz ki, sneijder ne inter'de, ne real madrid'de, ne de -üzülerek söylüyorum- galatasaray'da bu oyuncular kadar bile disiplinli olamamış.

    eğer ki böyle biri olabilseymiş dünya futbol tarihinde çok daha büyük bir iz bırakır, daha büyük ve şaşalı bir kariyere sahip olabilirmiş. bunu söylemek bence çok basit, böyle biriyken bile avrupa'da bir döneme damga vurmuş bir isimken, daha kaliteli bir antrenman ve fizik gücüyle daha iyisini beklemekten daha doğal bir şey olamaz herhalde. ancak "her şerde bir hayır vardır" felsefesiyle değerlendirecek olursak, belki de bu disiplin problemleri ve çalışma sıkıntıları onun galatasaray'a gelmesine de ön ayak olmuş olabilir. olaya bir de böyle bakmak gerekiyor belki de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın