resim
Mário de Jardel Almeida Ribeiro
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:50
Boy:1.88
Uyruk:Brezilya
  • 529
    o dönem yanılmıyorsam ntv'de, haftasonları uefa şampiyonlar ligi röportajlarının türkçe dublajı yayınlıyordu. kendisinin konuk olduğu programda; "futbolda ne kadar iyi oynadığınızın, ne kadar topa hakim olduğunuzun, ne kadar pozisyona girdiğinizin skor açısından bir önemi yoktur. gol atmanız gerekiyor. ben de bunu yapıyorum; evet oyunun diğer yönlerinde zayıflıklarım var. ancak benim görevim gol atmak ve ben de bunu yapıyorum." demişti.

    uluslararası arenada, prime döneminde olup da türkiye ligi'ne transfer edilebilmiş başka bir ismi hatırlamıyorum. kimi düşüşe geçtiğinde, kimi yaşı ilerlediğinde, kimi kadro dışı bırakıldığında bu topraklara geldi. ama jardel, real madrid'i şampiyonlar ligi'nde tokat manyağı yaptığı yılın yazında bu kulübe gelmişti.

    hepinizde az çok olmuştur; çocukken olmayacak transferler hayal edersiniz, kadro mühendisliği yaparsınız. işte jardel'in transfer söylentileri çıktığında yok artık o kadar da olmaz dedirtmişti. yani o çocukluk hayallerinde bile gerçekçi gelmiyordu. şimdi geriye dönüp bakınca oyun yapımıza tamamen zıt bir isim olmasından ötürü yanlış bir hamle olduğunu düşünüyorum. özellikle hagi ve jardel gibi oyunun savunma kısmında yok hükmündeki iki isimle sahaya çıkınca diğer oyunculara binen yük daha da artmış ve takım içi huzursuzluklar zirve yapmıştı. ancak o dönem bunların konuşulmadığı, cem uzan'ın şovuna dönen bir transfer süreciydi.

    gelelim ayrılış hikayesine. üzülerek burada faruk süren'e ve yönetimine efsane dendiğini çok gördüm. 2000 yılı yazında, transfer döneminde çeke yanlış rakam yazarak fazladan ödeme yapmamızı sağlayan da yardımcısı mehmet cansun'du. jardel'i yok pahasına elden çıkartırken jardel'in gelecek yıllarda alacağı yıllık ücretlerden kurtuluşumuzu sanki bonservis geliri elde etmişiz gibi anlatan da bunlardı. adam sporting lizbon'a gittikten sonra da porto'da kaldığı yerden devam etti. 16 milyon euro'ya alıp 5 milyon euro'ya bu adamı elden çıkardık. üstelik bir önceki yıl içinde porto'nun yaptığı muazzam teklifi reddetip aynı yılın yazında elimizle lizbon'a ikram ettik.

    bu çapsızların yaptığı onca skandal iş varken efsane olarak anılmaları koyuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın