• 426
    artık benim sabrımı tüketen şeydir bu milli maçlar. benim için zerre önemi yok, milli takımın da yok. daha da ileri gidiyorum, bırakın bu gereksiz maçları dünya kupası bile bir angarya olmak üzere oyuncular için. ligde bu kadar maç oynayan adamları bir de yazın garip garip ülkelerde turnuvaya çağırıyorsun. kulüpler için de külfet. milyon dolarlık adamlar bir önceki yüzyıla ait bir milliyetçilik sosuyla motive edilmeye çalışılıyor. oysaki dünya kupası sadece oyuncular için bir pazar olması sebebiyle kıymetli artık pek çok oyuncu nazarında.

    bundan seneler önce insanlar pele'yi maradona'yı bir tek dünya kupasında seyredebildiklerinden, tüm yıldızlar orada olduklarından kıymetliydi dünya kupası. keza seneler önce bir afrika takımının bir avrupa takımı ile maçı çok daha başka anlamlar barındırıyordu kendi içerisinde. şimdi fransız milli takımının yarısı afrika kökenli oyunculardan ibaret.

    dünya kupasının bile hali buysa diğer turnuvaları zaten konuşmaya gerek yok benim nazarımda. nba oyuncuları nasıl ki gitmiyorlarsa milli takıma dilerim futbolda da oyuncuların ve kulüplerin, istekleri öne çıkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın