• 3
    (#2805335) idari ibra hakkında yazdığım ilk entryde idari ibra diye bir kurumun olmadığını ifade etmiştim ki, son mali genel kurulda kumpas ile alınmış olan idari ibrasızlık kararı mahkeme tarafından iptal edilmiş. çok doğru ve isabetli bir karar. yasalarımızda yer alan mali ibra dışında başka bir ibra türü yoktur ve yasalarımızda olmayan bir ibra türünün, yasalara uygun olmak zorunluluğu bulunan tüzük maddesi ile ihdas edilmesi yasalar hiyerarşisine aykırıdır ve dolayısıyla yok hükmündedir.

    idari ibrasızlık kararının iptali, yönetimin göreve devam etmesi ve yapılacak ilk seçimli kongrede de aday olabilmelerini tamamen kolaylaştırdı. artık hiçbir çatlak ses çıkmaz/çıkamaz diye düşünüyorum.

    ülkemizdeki kaotik hukuk düzeni içinde yürekleri ferahlatan bir karar olmuştur bu iptal kararı. her ne kadar çok uzun sürmüş olsa da yasaların gereği yapılmıştır. anladığım kadarıyla, tüzükteki “idari ibrasızlık” hükmünün iptali de istenmiş ama mahkeme bu konuda karar vermemiş. daha doğrusu kısa kararda bu konuda hüküm yokmuş. bunun nedeni bence mahkemenin buna cesaret edememesidir. uygulamada da hep böyle olur. bir davada üç talepte bulunursunuz ve hepsinde de haklı olabilirsiniz ama mahkeme bu taleplerden biri mutlaka reddeder. amaç dengeyi sağlamaktır. (nasıl bir dengeyse) tıpkı hakemlerimiz gibi. iki kararına şiddetli itiraz edilmişse üçüncü de doğru kararı değil lehe olan kararı vermesi gibi. zaten itirazlarda hep bir sonraki kararı etkilemek için yapılır ya.

    neyse bu kadarını da kabul edelim. karar istinafa gidecek orada tüzük maddesi de iptal edilir inşaallah. hayırlı uğurlu olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın