• 139
    ben bu sitede hamilton için kimsenin iyi pilot değil dediğini sanmıyorum. sevip, sevmemek ayrı bir şey. ya da onu en iyi olarak görüp görmemek. şu bir gerçek ki 7 kere dünya şampiyonu olmuş bir insana kimse kötü pilot diyemez.

    fakat tarihin en iyisi mi konusu bambaşka bir şey. f1'de teknolojik değişimlere en hızlı adapte olan ve sırrı çözen takım büyük dominasyon sağlıyor.

    vettel'li dönemde red bull, daha millet noluyoruz amk ya diye dolaşırken müthiş bir gelişim gösterip dominasyon sağladı ki yine de o dönemde büyük bir rekabet vardı. en az üç marka kovalıyordu şampiyonluğu.

    turbo hibrid çağında ise diğer takımlar daha bu sürece adapte olamadan mercedes öyle bir atılım yaptı ki bu çağın hem öncüsü hem de rakipsiz, tartışmasız fatihi oldu. açıkçası iki yıl dışında, hamilton'un başka bir pilot ile kıyasıya şampiyonluk yarışında olduğu bir dönem hatırlamıyorum.

    hamilton iyi pilot mu? kesinlikle iyi pilot fakat çok iyi arabaya sahip, çok iyi bir pilot ile bu dönemde yarıştığını düşünmüyorum. vettel'in bence iki sezon şampiyonluk için yarışacak arabası oldu. onlarda da aslında çoğu kez kendi aptalliklari yüzünden kazanamadı.

    mercedes koltuğuna şu an kim oturursa şampiyon olur demek insafsızca mı olur bilemiyorum ama kamyon şoförü bottas bile sürücüler klasmanında ikinci sırada yer alıyorsa burada aracın mükemmelliğini ve diğer takımların ne kadar geride olduğunu da kabul etmek gerekiyor. bugün hamilton yerine bu araba ile sezon boyu bottas - norris ikilisi yarışsa ya da bottas - ricciardo ikilisi yarışsa, bu ikiliden başka birisi yine de şampiyon olabilir mi? bence olamaz. yine mercedes takımından biri kazanır.

    müthiş bir teknoloji, harika bir takım yönetimi, müthiş bir araba ve iyi bir pilot. hepsi aynı anda ve rakiplerin de rezalet yönetildiği bir dönemde bir araya gelince bu şampiyonluk kaçınılmaz oldu.

    çok uzattım. hamilton iyi pilot. hatta bence en iyilerden. fakat en iyisi demek çok iddialı olur. en azından benim için. tıpkı 4 şampiyonluğu olduğu halde vettel'in, 2 şampiyonluğu olan fernando alonso'dan daha iyi olmadığı gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın