2020-21 EuroLeague 8.Hafta Maçı
23:00 Palau Blaugrana
97 - 55
  • 12
    skor çok anormal olmakla birlikte iki takım arasındaki esas fark bu skor diferansı kadar da değil.

    uzun zamandır bu kadar perişan halde bir fenerbahçe erkek basketbol takımı izlememiştim. oynayamamakla ya da taktikle açıklanacak bir durumdan ziyade fenerbahçeli oyuncularda karşılaşmanın başından itibaren bir "nasılsa kazanamayız ya, bitse de gitsek bi' an önce" hali var gibiydi. özellikle jan vesely'nin bazı pozisyonlardaki ağır tavırlarına çok şaşırdım. ilaveten igor kokoskov'un oynatmak istediği basketbol pace and space benzeri random bir oyun olsa da mücadele sırasında inanılmaz dağınık bir görüntü ortaya koydular.

    birçok takımda olduğu gibi fb beko'da da ödemelerde belli gecikmeler yaşanıyor muhtelif kaynaklara göre. oyuncu grubunun tavrı bununla mı ilgili idi bilemiyorum lakin ortada birtakım anomalilerin olduğu da gerçek. ha bi' de şu vardı tabii, eklemeden geçmek istemedim; barça da çok ama çok ekstra günündeydi, bilhassa çizgi gerisinden oldukça yüksek yüzdeyle soktular (16/30, %53,3 - fb beko ise 4/18, %22).

    fb beko'nun frontcourt savunması kötü, kazandıkları maçlarda da böyleydi bu. zaten kazanımları oyundan ziyade genelde çabayla geldi şu zamana kadar. 8 ekim 2020 anadolu efes fenerbahçe basketbol maçı da küçük de olsa yanıltıcı oldu bana kalırsa. fb beko'nun 9/17 attığı bir akşamda efes 9/28 ile standartlarının çok altında kalmıştı ki denenen şutların birçoğu da boş şutlardı.

    kokoskov temmuz ayının başında takımı devraldı. 4,5-5 aydır takımın başında kendisi, taşların yerli yerine oturabilmesi için gayet yeterli bir süre. tabii teori pratiğe dönüşemedi pek. sarunas jasikevicius da biraz ayıp etmiş maç sonunda, "fb beko, zeljko obradovic'ten kalma alışkanlıklarını sürdüren bir takım. savunmadaki yardımlar, bazı hücum setleri…" diyerek. neyse, bu kısım beni ilgilendirmiyor. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın