• 124
    çocukken oynadığı komedi filmlerine bayılırdım ama yaş ilerledikçe asıl cevherinin dram filmlerinde olduğunu anlamaya başladım. rahmetlinin oynadığı bi yoksul filmi vardır ki amerika'da çekilse oscar verilir. kevin costner falan getir götürünü yapar o filmdeki performansıyla. en sevdiğim filmi olabilir yoksul.

    bilenler bilir yoksul filmini gerçi, hani şu meşhur repliği ''çay yok bok için'' dediği film. tek bir mekanda çekilen filmlere zaten bayılırım ama öyle ayrıntılar var ki filmde, resmen günümüz türkiyesine kadar hiçbir şey değişmemiş diyorsunuz. 80 darbesinden sonra türkiyenin geçiş yaptığı liberalizm, döviz serbestliği, şark kurnazı esnafın vergi kaçırmak için yaptığı sahtekarlıklar, hayali ihracat, enflasyon, yoksulu dolandıran hatun bile günümüz instagram kevaşesinden pek bir farkı yok. izlemediyseniz izleyin, izleyenler bir kez daha dikkatli izlesin. mükemmel filmdir. mü kem mel.

    dip not: kemal sunalın çaycı rolünde oynadığı han eminönü'ndeki abu suudi efendi hanı halen faal bir handır. çay ocağı da halen faaldir. 30 seneden fazladır aynı kişi işletiyormuş. muhabbet etmiştim işletmecisiyle. filmin afişlerini de çay ocağının içerisinde görebilirsiniz hatta. çayı da mükemmeldir. eminönüye uğradığınız bir gün uğramanızı tavsiye ederim.

    hep prag, paris değil, böyle şeyleri de bilin aq.

    iyi ki doğdun üstad.
App Store'dan indirin Google Play'den alın