• 18
    senelerdir takip eder, oynarım, konuşurum. tecrübelerime bakarak konuşuyorum, bu oyun ilk çıktığında -çok afedersiniz- bir boka benzemez. hatalar, buglar, crash dump'lar, saçma sapan oyuncu özellikleri vs. gırla gider. aptal saptal maç senaryoları vardır ve her 3-4 maçta bir karşılaşırsınız. hatırlayanlar olacaktır, geçen seneki* oyun ilk çıktığında neredeyse devre arasındaki 20.3.0 yamasına kadar ofsayt ve penaltı problemi söz konusuydu. her maç en az bir penaltı kazanır, ancak oyuncunuz %90 kaçırırdı. fm 2014'te taç çizgisi civarlarından orta amacıyla vurulan toplar kaleye düşer, her sezon 5-6 tane böyle gol ya yer, ya atardınız. yine hangisi olduğunu hatırlamadığım bir seride wonderkid, ancak unreal bir oyuncu vardı, hatta ismi mascio'ydu. günümüzün james rodriguez'i, toni kroos'u kıvamında bir oyuncuya dönüşüyordu. sonradan anladık ki böyle bir oyuncu yok, editörlerin halt etmesiymiş. bütün bu hataları da ilerleyen dönemlerde çıkardıkları güncellemelerle kaldırdılar.

    o yüzden oyun çıkalı henüz bir gün olmuşken ve çoğu satıcı 24'ünde piyasaya sunacakken karşılaşılan hatalar senelerdir gerçekleşen bir gelenekten ibaret, hepsi bu. zaten bu biraz da tekel olmanın getirdiği pişkinlik bana kalacak olursa. piyasada bu denli nihai kullanıcıya ulaşan başka bir menajerlik oyunu olmadığı için adamlar piyasada tek aktör. nasıl olsa her sene deli gibi satış rakamlarına ulaşıyor. her yeni sezonun ekim kasım aylarında ne çıkarsalar belli bir satış sayısına ulaşacakları da bariz. ilk partide çok istekli olanlar alıyor. sonrasında bahsettiğim hataları da yamalarla -onlar da parça parça- düzeltip, devre arası bittikten kısa bir süre sonra final updatei ile oyunu gerçekten oynanabilir hale getiriyorlar. sonrasında yeni yıldan sonra ciddi sayılabilecek bir indirime girdiğinde kafası karışık olanların da aklını çeliyorlar. oynanabilir hali diyorum, ancak bu oyunu 12-13 senedir oynayan birisi, yeni serilerin fm 2006, 2008, 2010 gibi serilere kıyasladığında o dönemdeki oyunların yanından bile geçmeyeceğini bilir.

    dolayısıyla birkaç aya oyuncu profillerine de, oyun içi hatalara da, diğer sıkıntılara da yavaş yavaş çözümler getireceklerdir.

    https://gss.gs/6tL.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın