• 319
    maça çok iyi başladık. gole kadar net pozisyonumuz yoktu ama golü bulacağımız çok belliydi. zira kısa paslar, ikiye birler ve üçgenlerle pas trafiğini çok aktif şekilde kullanıyorduk. hücumda da belhanda, feghouli, arda ve emre kılınç gibi isimler olunca rahatlıkla pozisyon bulacağımız açıktı. güzel bir organizasyonla da golü bulduk. golden sonra yine güzel bir organizasyonla babel sıfıra inip emre kılınç'a çıkardığı pozisyonda ikiyi bulabilirdik. fakat emre adımını ayarlayamadı ve rahatlıkla atabileceği golü kaçırdı. fayçal fajr'in 40. dakikadaki şutuna kadar sivasspor neydeyse kalemize gelemedi. bu süreye kadar pas sayımız rakibimizin iki katıydı. fakat her zaman olduğu gibi yine savunmada uyduğumuz bir anda hızlı kullanılan taç sonucu marcao dengesiz şekilde penaltıyı yaptırdı. bir önceki deplasmanımız 24 ekim 2020 bb erzurumspor galatasaray maçı'nda yine rakibimize pozisyon dahi vermemişken rakip kalecinin degajıyla 45. dakikada pozisyon vermiştik ve marcao aynı şekilde penaltı yapmıştı. marcao'nun artık bu dengesiz hareketlerine dikkat etmesi gerekiyor. kaçan penaltıdan hemen sonra yine dengesiz bir hareket yaptı. art niyetli bir hakem o penaltıyı çalabilirdi.

    ikinci yarıya yine ilk yarıdaki gibi iyi başladık ve belhanda'nın güzel asisti ve arda'nın güzel golüyle farkı ikiye çıkardık. 65. dakikaya kadar da oyuna tamamen hakimdik. sonrasında sivasspor'un yaptığı 4 değişiklikle beraber yaklaşık 15 dakikada oyunu tamamen sivasspor'a verdik ve bu 15 dakikada maç rahatlıkla 2-2'ye gelebilirdi. hocanın müdahalesi geç mi oldu bilmiyorum ama yediğimiz golden sonra oyuna giren yedek oyuncularımız da iyi değildi. 80 dakikadan sonra ise tekrardan oyuna dengeye getirdik ve uzatmalarla beraber yaklaşık 16 dakikada pozisyon vermeden maçı tamamladık.

    böyle zor bir deplasmandan kış gelmeden hem de 3 puanla çıkmak çok önemliydi. istediğimizi alıp milli araya moralli girmek çok iyi oldu.

    eksiklerimize de değinmeden geçmeyelim;
    - yine duran topları felaket kullandık. serbest vuruşlarda topu arka direğe doğru şişirmekten başka bir şey denemiyoruz.
    - yediğimiz gol korner dönüşü oldu. yine golden sonra bir korner vuruşundan sonra ikinci golü yemek üzereydik. rakiplerimiz duran toptan bu kadar tehlike yaratırken bizim aksine pozisyon vermemiz rahatsız edici.
    - 15 dakika da olsa maçtan bu kadar kopmamız gerekiyordu.

    yine de dediğim gibi böylesine zor bir deplasmandan 3 puanı almak çok önemliydi. bu sezon deplasmanda oynadığımız 4 maçın 3'ünü kazandık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın