• 45
    peşin not: pc versiyonu hakkında en ufak bir fikrim bile yok.

    gençliğimi tüketen fifa ile tekrar buluşmamın 2010 yılında olacağını, xbox 360'da demosunu oynarken hissetmiştim. yaptığım ilk iş shopto.net'den sipariş vermek oldu.

    oyun geldi, kutusunu açtım, konsola taktım ve o andan beri hayatımda oynadığım en iyi futbol oyununu oynuyorum.

    oyunu diğer bütün oyunlardan ayıran özelliklere genel olarak bakarsak:

    1. ikili mücadeleler i-na-nıl-maz haşmet. omuz omuza tabiri resmen bu oyunla vücut bulmuş. resmen elinizdeki aleti adamın üstüne üstüne iterek adamın önüne geçmeye çalışıyorsunuz. zayıf - güçlü - hızlı oyuncu dengesi muhteşem. tek kelimeyle birebir mücadelenin zirve yaptığı oyun olmuş.

    2. kanat değiştirmek ve uzun pas (bkz: elano blumer) normal futbolda ne kadar etkiliyse, bu oyunda da o kadar etkili. hücümun yönünü bir anda değiştirmek, rakip takımın, bulunduğu kanattan öbür kanada yığılmaya çalışmasını sağlıyor ve siz bu boşlukta kanat organizasyonunuzu ayarlayabiliyorsunuz. kanat değiştirme topları atarken rt'ye basarak topun yere yakın gitmesi de sağlanabiliyor. ve hatta, bu şekilde, yani şişirilmemiş bir şelikde sert gelen bir uzun pası right stick ile yön değiştirerek alırsanız, futbolcu bir anda topu uzunca önüne atarak alıyor ve hızlı bir atak başlatabiliyor.

    3. oyun içerisi dinamiği taktik ekranından ayarlanabiliyor. takımın ne hızla paslaşacağı, sizin müdahele etmediğiniz futbolcuların closing down miktarı ve sertliği taktik ekranında verilebiliyor. bütün bunlar palavra değil, maça ciddi biçimde etki ediyor.

    4. set piece olayı muhteşem yapılmış. her kornerde, her frikikde daha evvelden hazırladığınız (haliyle, adı üstünde) set piece'lerinizi kullanabiliyorsunuz ve sonuca etki edebiliyorsunuz. set piece'den gelen bir golün verdiği haz hakikaten hiçbirşeye değişilmez.

    5. bütün ligler orijinal, bütün isimler gerçek. takımlar tamamen gerçeğe uygun (stadları hariç). ve ingiltere premier league gerçekten muhteşem olmuş. tezahüratlar ve seyircinin tepkileri harika yapılmış. ingiltere'de herhangi bir lig seviyesinde muhteşem eğlenceli maçlar yapabiliyorsunuz.

    6. oyunun esas keyfi her kontrolü manuel'e alınca çıkıyor. bunu mutlaka deneyin, ilk başlarda feci zorlanacaksınız, ancak attığınız bir ara pası yerini bulduğunda gerçekten insan zevkten kuduruyor. ayrıca manuel ayarlarda şut çekmek, orta yapmak ve uzun pas atmak da son derece zor. ancak oyunun scriptlerini geçip, tamamen sizin kontrolünüze bırakılan pas şiddeti, yüksekliği ve mesafesi gibi parametreler işi feci eğlenceli kılıyor.

    sonuç itibariyle gönül rahatlığı ile 10 üzerinden 10 verebileceğim bir futbol oyunu fifa 2010. eğer konsol sahibiyseniz, gözünüzü kapatıp alın derim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın