• 154
    artık sözlükte iyiden iyiye dalga konusu olmuş söz öbeği.
    öncelikle, okan buruk 'un başlığında hocaya bu söz öbeği ile laf sokmak acizliktir, onu belirteyim.
    hocanın bein sports'a verdiği röportajı izleyenler bilir, makasın açılmasının ne anlama geldiğini. zira fatih hoca bunu, alacağımız oyuncudan, vereceğimiz maaşa, tesislerin durumundan, oyunculara yapılan ödemelere, kulübün hem ekonomik hem de idare olarak yönetilmesinden, teknik ekibin kalitesine kadar bu saydığımın hepsinde makasın açıldığını söylüyor. sonuna kadar haklı.
    - biz şu anda istediğimiz oyuncunun bonservisini verebiliyor muyuz? hayır, cengiz ünder'den gelen para yok. olsa da onu kullanacak yönetim yok.
    - bir oyuncu galatasaray veya başakşehir ile anlaşmaya yakın olduğunda hangisinden daha çok para isteyecek? galatasaray. verebiliyor muyuz? hayır. sen tutup başakşehir ile aynı parayı vermeye kalkıyorsun, üstelik oyuncularına ödemelerini günü gününe yapıyor musun? elbette hayır.
    -sahi florya dışında hali vakti yerinde tesis var mı? veya florya'ya en son tam kapsamlı bakım ne zaman yapıldı? alt yapı oyuncularının oynadığı saha ne durumda?
    - kulüp ekonomik anlamda batmış, oyunculara zorla indirim yaptırtıyorsun. maaşları gününde ödemiyorsun ve ceza almamak için oyunculardan imza alıyorsun. bir de bununla övünüyorsun. yok canım ne makası!
    - idari anlamda yönetim var mı? elbette hayır. oyuncuları için, basının önünde halt yemişler diyen başkanın var. koskoca yönetimi üç kişiye indirgemiş yönetim var. eldeki parayı kullanamayan, elinde değeri satmayı beceremeyen kötü bir esnaf yönetim var.
    - fatih hoca piontek ile çalışırken kaleci antrenörlüğü bile yaptığını ancak şimdi her bir mevkinin ayrı antrenör ve hatta onu bırakın taç antrenörü bile var diyor. peki sen bu ekibi kurabiliyor musun? o antrenörleri türkiye'ye getirip ligde fark atabiliyor musun? hayır. sonra erol bulut 2 pozisyon için işte bunlar çalışma deyince, adam demekki takımı çalıştırıyor diyorsun. halbuki bilmiyorsun ki eğer bir antrenör eşliğinde taca çalışmış olsan, 45 tane orta yaptığın maçta, sadece taçtan en az 5 tane pozisyon bulabilirsin.
    --başakşehir 2020-2021 sezonunda iyi oyun veriyor. da kardeşim biz de geçen yıl grup aşamalarında, içerikide psg ve real madrid maçlarında kötü oynamamıştık. hatta andone biraz becerikli olsa real'i ikileyip gönderiyordun.
    --başakşehir şu anda türkiye'de en avrupa tarzında yönetilen kulüp ve siyasi bağlantısından nefret etsem de, göksel gümüşdağ şampiyonluğa giderken iyi bir yönetim sergileyebiliyor. oyuncu maaşı ve bonservisi noktasında sıkıntı yok. kongrede her kafadan ses çıkamaz çünkü şahıs kulübü. ota boka baskı kuran taraftarı yok.

    sözün özü, makas açık kardeşim. sen ister dalga geç, ister bak millet makas falan demiyor de, açık. bugün övdüğün başakşehir'in makası ile bizim makas bile açık. senin bugün öve öve bitiremediğin takımların oyuncuları takım için savaşıyor ama senin takımındaki adamın ayağı kırılmadığı sürece diğer takım arkadaşları hakemin yanına bile gitmiyor, sahiplenme bile yok. ama pardon ya,doğru o da fatih terim'in taktik teknik çalıştırmayıp motive edememesinden!
App Store'dan indirin Google Play'den alın