• 60
    "manisa united" olarak sezonun ilk yarısını 31. sırada kapattığım; 18. haftada 26.lığa, 19. haftada 19.luğa yükseldiğim oyun. biraz daha zorlarsam ps3 benim olacak. *

    kadro kurarken yapılması gereken ilk olarak gol yemeyecek takımları tahmin etmektir. ligi takip ederseniz az çok bu konuda fikir sahibi olursunuz. örneğin genelde denizlispor'un rakiplerinden kaleci ve defans alırdım ama youla geldikten sonra bu fikrim değişir belki. onun dışında forvette eksikleri olan bir takımın (hatırlarsınız bir ara eskişehirspor) veya gol yollarında son haftalarda etkili olamayan bir takımın (bu aralar manisaspor) rakiplerinden kaleci veya defans alabilirsiniz. ayrıca defanslarda asist ve gol yakalamak da çok iyidir. asist için bekler, gol için stoperler daha ön plandadır. ama bek oyuncusunun asist yapması, stoperin gol atmasından çok daha ihtimal dahilinde. kalecilerde ise dimitar ivankov penaltı kullandığı için farklı bir isim. atacağı gol takımınıza iyi puan getirse de penaltıyı kaçırması ihtimali de var.

    orta saha ve forvet oyuncuların seçimleri daha çok size kalmış bir şey. sakatlıklara ve cezalara dikkat etmek lazım.

    orta saha ve forvetlerin puanlamaları aynı olduğundan, forvetlerin gole daha yakın olmasından dolayı 4-3-3 taktiği 4-5-1'den daha mantıklı gözüküyor mesela, oyuncu performansı değil de istatistik göz önünde bulundurulduğu için forvet sayısını arttırmak daha mantıklı.

    eğer gol yemeyeceğini düşündüğünüz 2-3 takım bulursanız 5-3-2 gibi bir taktik ayarlamanızı öneririm. kazanan bir takımda asist gol konusunda bir şey yapamayan orta saha ve forvet oyuncuları 4 puan alırken, takım gol yemezse defans ve kaleciler 7 puan alır. defans, kaleci tercihlerini doğru yaparsanız ve o oyunculardan birkaç tanesi gol veya asistle katkıda bulunursa çok iyi puanlar alırsınız.

    ekleme: ayrıca içindeki galatasaray sözlük ligi linkini rica ettiğim oyun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın