• 965
    muz cumhuriyeti.

    ekonomik olarak insanlar dipte, ciddi fakirlik var, yoksuklluk var, açlık var. bunlar bir kenara. insanlar birbirine bakıyor olabildiğince. fakat tek bir konu var deprem; kimse kimseye yardım edemez. devletten sadece bu deprem ile ilgili çözüm bekliyorum. diğer konularda devlet gölge etmesin yeter.

    istanbul kartal'da bir tane apartman çöktü, bir hafta enkazı kaldıramadılar. "önlem alacağız, ciddiyetle üstüne gideceğiz, bu işin siyaseti olmaz, çözüm getireceğiz" dediler. o günden sonra ne değişti? hiçbir şey. bugün izmir'de deprem oldu, bir sürü can gitti.. yine aynı sözleri duyacağız. yine hiçbir şey değişmeyecek.

    istanbul'da yaşıyorum, bizim apartmanı dedem yapmış kendisi. temeli yok. yanlış duymadınız, temelini kendisi kazmış, 1 metre diyor ama abartıyordur. depremden korktuğumuz için, müteahhite verdik. üşenmedim, kentsel dönüşümle ilgili baya bir yayın okudum. müteahhite şunu nasıl yapacaksın diye sorduğumda," belediyede adamım var" diyor. siyasi isimlere yakın, belediyede adamı olanlar kafasına göre bina yapıyor halen. inanılır gibi değil. bir denetim var, kanun var fakat bunu denetleyen insanlar yozlaşmış. kentsel dönüşüm, bildiğin rant kapısı olmuş amaç para kazanmak.

    deprem olunca, depremi geçtim, zelzele olunca yoğunluktan telefon hattı bile çalışmıyor. yıllardır buna dahi çözüm bulamadılar. siyaseti bir kenara bırakıp ciddi anlamda planlı porgramlı çalışıp depreme çözüm getirmemiz şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın