resim
Blerim Dzemaili
Takım:FC Zürich
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:38
Boy:1.80
Uyruk:İsviçre
  • 1105
    fc zürih dönemlerinde kombinem vardı ve kendisinin ilk yıllarını düzenli izleme fırsatım olmuştu. zürih'in 25 yıl sonra şampiyon olan kadrosunun genç parçalarındandı ve gökhan inler ile isviçre liginin üstünde efsane performans sergiliyordu. box to box'u çok iyi oynayan, çok hareketli ve skorer de bir oyuncuydu.

    iki şampiyonluk yaşadı zürih'le. 05/06 sezonunda 25 sene sonra ezeli rakibi fc basel'in stadında gelen şampiyonluk. 06/07 sezonunda diğer ezeli rakibi grasshopper'in stadında gelen şampiyonluk.
    ilkini rakip taraftarların sahayı meşalelerle basmasıyla yaşayamadı, ikincisini de koltuk değnekleriyle yaşadı.

    zürih'le 2007 yazında biten kontratını yenilemedi ve sezon bitmeden önce bolton wanderers'la anlaşmıştı. çapraz bağlar koptuktan sonra premier league'de şans bile bulamadan italya'ya gönderildi. italya'da yine savaşarak gayet napoli'ye kadar yükselip güzel bir kariyer yaşadı. milli takımda da uzun süre banko oynamayı başardı. ki ben eski temposunu asla bulamadığını düşünüyorum.

    galatasaray'a temposu çok düşük halde geldi. kendisini çok severim, ama ne zürih'te, ne de napoli'de izlettiklerini izletemedi istanbul'da. buna rağmen 3 kupayla uğurladık kendisini. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın