• 129
    şehrine sadece 1 kere deplase olduğum takımın taraftarlarıdır. 80 lerde özellikle fenerbahçe tribünü ile çok kanlı bıçaklı olurlardı ve bu basına da yansırdı. doğruyu söylemek gerekirse benim şahit olduğum, bizimle yaşadıkları tek mevzu 2009-2010 sezonundaki maç öncesi(1-1) bir otobüslerinin yanlışlıkla sokağa girmesi sonucu kısa bir taşlama hadisesidir.

    bunun haricinde 2008- 2009 sezonunda eskişehir ile oynayacağımız iç saha maçımızdan önce günün erken saatlerinde kadın basketbol takımımızın maçı vardı beşiktaş ile ayhan şahenk te. hatırlayanlar olacaktır o sezon kadın takımımız avrupa da kupaya adım adım gidiyor, turları teker teker geçiyordu. bu beşiktaş maçına salonda gittiğimizde bizim kemik kadro ve sözüm ona derbi maçı olmasından mütevvelit bir kalabalık var iken( kalabalık dediğimde fazladan 100 kişidir en fazla:) tribünün köşe üst tarafında(ayhan şahenki bilenler için orta tribünün tv den bakış açınıza göre sağında) konuşlanmış tribüncü olduğu her halinden belli, çeşitli yaş gruplarından( burası önemli) ve galatasaray a dair herhangi ürün üzerlerinde bulunmayan 50-60 kişilik bir grup vardı.

    "ulan" dedik "beşiktaş acaba truva mı yapacak" , "hemen herkes görev yerlerine" temalı bir kaos ve panik yaşanırken, aramızdan bir iki kişi gidip kendilerine "hayırdır, kime bakmıştınız" içerikli sorular ile yaklaştı. vaziyeti almış, ortalığın karışmasını beklerken konu sonra anlaşıldı. meğer o ekip, eskişehir' den akşam ki maç için gelmiş, avrupa da ülkemizi başarılı şekilde temsil ettiği için takımımıza kendilerince teşekkür etmek için salona teşrif etmişlerdi. az muhabbet sonrası 3. periyodun ortalarına doğru ayaklanıp, takımımızı alkışlayıp salondan çıktılar.

    öte yandan eskişehir de yaşayan, okuyan birçok galatasaraylı dostumuzdan ve kardeşimizden burada ve birçok mecrada kendilerine yönelik saldırı haberleri okuyuruz-duyuyoruz. dolayısı ile yukarıda yazdığım olayda ne kadar şirinlik yapmış olsalar da eskişehirspor taraftarı bana pek sempatik gelmemektedirler. çok sevdiğim bir galatasaraylı büyüğümün dediği gibi " bırak galatasaray taraftarını, florya nın kapısındaki bekçi köpeğini bile çakala-çukala yem etmeyiz" (bkz: benim kulübümün hakkını kimse yiyemez/#2773581)
App Store'dan indirin Google Play'den alın