• 12
    kanımca galatasaray gibi milyonların aşkla karşılıksız sevdiği yapılar için merkezden yönetimi temsil eden bu makamın bir merkezi olmayan yönetim sistemlerine evrilmesi gerekir. bugün değil belki ama 10 yıl sonra merkezi yönetim sistemleri yıkılacak yerlerini merkezi olmayan yönetim sistemleri alacaktır.

    kanımca bazı dayanaklarla dağdaki çobanın temsil gücünün devredildiği koltuk yaklaşımları yerine günümüz teknolojileri ile nitelikli tüm konuların çobanlar tarafından belirlenmesi mümkündür. çoban olarak benim elit olmadığım varsayımı ile galatasaray genel kurulunda söz hakkım yokken, gerçekte de elitlerin de 15 kişiyi seçmekten ibaret söz haklarının da iyi bir yönetim modeli olmadığı açıktır. (bakınız uefa sıralaması) dursun özbek seçilip ibra edilirken mustafa cengizin ibra edilmemesi utanç vericidir. ancak temel sorun 15 x in seçilmesinin iyi model olmamasıdır. eninde sonunda 15 x veya bir başkan karar verebilmektedir.

    batıya açılan pencere için hayalim nitelikli tüm konuların merkezi olmayan yapı modeli ile belileneceği modern bir yapı modelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın