• 6
    aynı entry içerisinde önce kanserle mücadele eden galatasaray başkanına şirazesi kaymış ifadesini kullanmış yazar.

    sözlük adabına aykırı entry: 2) saygısız üslup: rakiplere, basın yayın organlarına, sosyal medyaya veya camiamızdaki özel ya da tüzel kişilere küfür, hakaret veya hukuka aykırılık içermese de galatasaray örf ve adetlerine aykırı ifadeler barındıran entryler bu sebeple silinecektir.

    malumunuz olduğu üzere kanserle mücadele eden galatasaray başkanına şirazesi kaymış demek galatasaray örf ve adetleriyle bağdaşmaz. entrynin silinme sebebidir.

    ardından da aynı entryde galatasaray başkanına hakaret edip yalancı demiş. bu da küfür olmasa da bir hakaret.

    yani silindiği için bir bardak suda fırtınalar kopan entry esasında ceza sebebi. yazarın galatasaray futbolcusuna hakaretten de daha önce cezası mevcut. ayrıca son 3 aydaki 3. cezası.

    esasında burada şahsımın yaptığı bir moderasyon hatası mevcut. kendisine uzun süreli bir ceza vermem gerekiyordu. bense gereksiz iyi niyet ile bırakın ceza vermeyi, ilgili entryi bile emek verilmiş diye silmek istemedim ve hatalarını içeren mesajlar atarak düzelttirmeye çalıştım. galatasaray başkanına hakaret içeriği sözlükte uzun süre kalamayacağından yazara 15 dakika süre verdim. görmediği taktirde de entrysini sileceğimi söyledim. sonuçta görmedi ve sildim. açıkçası bu davranışım moderasyon gurubunda eleştiri konusu oldu ve haklı olarak böyle durumlarda ortak karar almaya gerek kalmaksızın ceza verilmesi gerektiği konuşuldu. zira hemen her cezayı ortak kararla veriyoruz.

    nitekim her insana iyi niyet gösterilmemesi gerektiğini de öğrenmiş oldum böylece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın