resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 2085
    special one

    kendisi ile fatih terim çok benzer karakterde teknik direktörler. ikisi de kendisine kayıtsız şartsız inanan, sahaya profesyonel değil amatörce çıkan terini yeri gelince kanını akıtacak oyuncu grupları ile harikalar yaratırlar. ikisi de böyle oyuncu gruplarına denk gelince yenilmez oluyor takımları genelde zaten.

    tabi ki de mutlaka ama mutlaka saha içinde 1 tane komutan gerekiyor ikisine de.

    mourinho için kariyerinin başlangıcındaki porto, yükselişindeki chelsea ve zirvesindeki inter takımlarına bakmak yeterli bunun için.

    https://twitter.com/...140722446389248?s=19

    şu videosundan örnekle gidersek o inter sahada koşması ve her oyuncusunun mevki ayırt etmeksizin sahaya %100 ünü vermesi ile öne çıkıyordu. bek oyuncusu kovalayan eto'o vardı takımda öyle bir %100 yani.

    materazzi, zanetti, milito, eto'o hatta komutanını * bile öyle motive etmişti ki bir röportajında ona ligler devam ederken karısı ile arasında olan sorunları çözmesi için verdiği bir izin dönüşünde '' sahada onun için hem ölür hem öldürürdüm'' demişti.

    ben fatih terim'in de mourinho'nun da zamanının geçtiğine daha doğrusu zamana ayak uyduramamalarına inanmıyorum. hala zekaları ve futbol bilgileri bu çağ ile başa çıkacak/yenecek durumda ama onlar için sahada savaşacak oyunculara ihtiyaçları var.

    destan yazan entry editi : madem böyle bir paye verildi entrye fikrim ile alakalı biraz daha detay vermek isterim.

    uefa kupası galatasaray ile şampiyonlar ligi kazanan inter takımı iki hocanın arzu ettiği kadro kuruluşu özelinde birebir aynıdır.

    kalede bir tarafta julio cesar biz de ise cladio taffarel

    defansta organizatör lucio biz de popescu, rakibi sindirmede materazzi galatasaray da bülent korkmaz

    bekler ciğersiz maicon-zanetti karşılığı hakan-ümit/capone

    tehlikeli bölgede adamı belli olanlar suat ve cambiasso geri kalan orta sahalar stankoviç, muntari, motta vs. bizde okan emre a.yıldırım vs.

    hücum hattında milito - h.şükür

    sahada komutanlar da wesley sneijder - hagi

    aynı benzerlikler mourinho'nun porto ve chelsea kadroları ile galatasaray'ın 2011 sonrası 3. fatih terim dönemindeki kadrosu arasında da rahatça bulunabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın