resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 405
    https://twitter.com/.../1317557249154441222

    yanlış işler yapıyor. milli maçlarda yaşadığı sürtüşmeler de çoğu insanın hoşuna gidiyor ama bence o da yanlış. elbette stoperin serti, yıldıranı makbuldür ama bunu kavgacı olmayıp, centilmen kalarak başarmak da mümkün. en önemli örnek carles puyol.

    kendisinden yola çıkarak genel bir hastalığımızdan da bahsetmeden edemeyeceğim. maalesef bu davranışları ülke olarak besliyoruz, sonra iki ucu keskin bıçak haline gelen oyuncu bizi de kesiyor. en yakın örneği arda turan. arda 22 kasım 2006 girondins de bordeaux galatasaray maçı'nda franck jurietti'ye kafa attı, aferin dedi çoğu kişi. 12 nisan 2009 galatasaray fenerbahçe maçı'nda kavgaya karıştı, yine aferin dedi çoğu kişi (o dönemin fener derbilerinde bize yapılanları düşünecek olursak o kavgaya karışması gerekliydi bence de.). ama işte o kavgalara karıştıktan sonra aferini alan oyuncu "adam tayfa"ya dönüşüyor bir anda. gençken "üstüne titrediğimiz, bu adam çok farklı olacak" dediğimiz birçok oyuncu adam tayfanın bir üyesi konumuna geldi.

    merih de bu tavırları desteklenirse buna aday. merih gibi insanların akıllanması ve dinginleşmesi genelde tecrübe kazandıkça ve başlarına bir musibet gelince oluyor. umarım 2.si olmaz. juventus'un mutlaka uyarması lazım merih'i bu küfürler konusunda. hatasını bilmeli. sen taraftar değilsin, bir yanlış karar verdi diye hakeme ağzına geleni saydıramazsın.

    not: sergio ramos gibi hem çirkef, hem başarılı olan birçok oyuncu var ama özellikle biz türkler bu dengeyi ayarlayamıyoruz. ramos gibi oyuncular birçok konuda sınırını biliyor ve çirkefliğini oyunun dışına, özellikle de sahanın dışına taşımamaya özen gösteriyorlar. bizde her yerden patlak verebiliyor bu olaylar. otobüsçü ile kavga etmeler, hastaneye silahla girmeler, hakeme ayakkabı fırlatmalar*, gazeteci dövmeler gırla. merih de düşünüp karar vermeli. illa centilmen olmasına gerek yok, ama ramos da olabilir, arda da olabilir. seçim kendisinin.

    not 2: 3 tane dünya klasında stoperimiz var ve 3'ü de son birkaç ay içinde ciddi manada özeleştiri yapmaları gereken aptallıklar yaptılar.

    çağlar söyüncü rakibine vurdu;

    https://foxesofleicester.com/...logy-leicester-city/

    ozan muhammed kabak rakibine tükürdü (bence en ağırıydı);

    (bkz: #2983085)

    merih demiral da yan hakeme ağır küfürler savurdu. umarım bu 3 oyuncumuz da hatalarından ders çıkarmışlardır ve çıkarırlar. yapıları gereği çağlar ve ozan'ın hatalarından ders çıkaracaklarına inancım tam. yalnız merih yanlış yönlendirilirse hem kendisi, hem de sevenleri (neredeyse tüm türk milleti*) çok üzülebilir. küfür falan hafif geliyor belki ama anlık sinirle o kadar ağır küfürleri (ana-bacı içerikli) edebilen adam, bu yönü beslenirse gelecekte çok daha ağır şeyler yapmaya namzettir. umarım kendisi "aslansın koçum, hadlerini bildir, yürü be aslanım, az bile demiş" diyen aptallara bakmaz ve çevresindekiler de hatalı davranışları konusunda merih'i uyarıp özeleştiri yapmasını sağlar. bu kadar büyük bir potansiyelin heba olması gerçekten çok yazık olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın