• 1359
    bugün 1 saat önce biten 16 ekim 2020 fenerbahçe bayern münih basketbol maçı'nda fenerbahçe, ilk yarısını 20 sayıyla önde (45-25) tamamladığı maçta bayern münih'e 71-75 kaybetti. fenerbahçe'nin kızılyıldız'dan bu sene getirdiği guard'ı lorenzo brown oldukça kötü bir maç çıkarttı. bu bilgileri attık cebe.

    maçtan sonra haklı olarak hiç beğenilmeyen kullanıcı profilinden oluşan sosyal medya uygulaması twitter'daki fenerbahçe taraftarının yorumlarına bakabilirsiniz. geneli küfür içermiyor, içerenler de çok ağır değiller;

    https://twitter.com/.../1317188297576353800

    şimdi entry'mizin ülkemizin medar-ı iftiharı (!), elit insanların buluşma noktası (!) ekşi sözlük'teki yorumlara bakalım.

    lorenzo brown hakkında tüm yorumların olduğu link;

    https://eksisozluk.com/...ywords=brown&p=1

    aralarından benim özenle seçtiğim yorumlar;

    --- alıntı ---

    1- "lorenzo brown hadi s*ktir git abi."
    yazan: artemio cruz

    2- "lorenzo brown ananı s*kicem artık yeter"
    yazan: mahficonacci

    3- "lorenzo brown senin ananı s*kim ananı, bu akşam gönderin bu or*spu çocuğunu kabilesine."
    yazan: coolisababaniz

    4- "lorenzo brown'ın anasını s*ktiği maçtır. fener taraftarına kendini zor affettirir."
    yazan: endemikbitkiortusu

    5- "şu a*ın oğlu l.brown’un son dakikada yaptığını açıklayacak herhangi bir cümle yok. senin ben *q."
    yazan: papaz erigi yiyen papa

    6- "sen nasıl bir kansersin brown allah belanı versin."
    yazan: atgozlukluyobaz

    7- "an itibariyle maç başlığının karşısında 143 yazıyor. sayfa başı 25 entryden 6 sayfa yapar ama bendeki sayfa sayısı 5 ve 5. sayfada da 12-13 entry var. toplamda 110 küsür entry'e denk geliyor. yani başlık altında ne kadar or*spu çocuğu var, onun tespiti bu. ve de bu or*spu çocuklarının kim olduğunun...

    edit: or*spu çocuklarının sayı tespitini yaparken maçla ilgili yazmayı unuttum.

    barca değil real, cska değil de münih gibi bir takıma 21 sayıdan maç veren takımın aklını fikrini s*keyim ben. lorenzo brown'a küfür edilmesin sadece. komple takıma yazar bu maç. lig uzun, her şeye gebe bu sene eurolig ama böyle maç kaybedilmesin lan sinirim alt üst oluyor. kötü oynayın baştan ve kaybedin am*na koyayım.

    fetöcülerin anasını s*keyim bu arada."
    yazan: diregi yalayip auta giden sut

    bu daha genel olmuş, sadece brown hakkında değil.

    --- alıntı ---

    not: sansürler bana ait.

    2. not: sadece en ağırlarını alıntıladım, yoksa "sabote etti", "maçı sattı", "falakalık" yorumları da var bol bol yukarıdaki linkten görebileceğiniz üzere.

    şimdi bir twitter'a bakıyorum, bir ekşi sözlüğe. yurtdışına çıkmışlığım yok ama herhalde norveç'ten suriye'ye geçsem twitter'dan ekşi'ye geçince yaşadığım hissiyatı yaşarım. ki norveç'e benzettiğim platform twitter, e tabii rakibi ekşi sözlük olunca norveç de olur izlanda da.

    ekşi sözlük bu saatten sonra iflah olmaz. her türlü yalan başlık açılıyor (örnek: marcao'nun milli futbolcuya tokat atması). insanlar çok rahat başka insanlara, onların değerlerine, sevdiklerine küfredebiliyor. her türlü gruba düşmanlık yapılabiliyor (örnek: kadınlar, erkekler, müslümanlar, gayrimüslimler, türkler, kürtler, konyalılar, izmirliler, akpliler, chpliler, galatasaraylılar, fenerbahçeliler, rap sevenler, rock sevenler, sjw'ciler, the red pill'ciler vs. vs.). moderasyon da bunlara sadece göz yumuyor. ekşi sözlük çoktan türkiye'nin en iğrenç sosyal platformu haline geldi. içinde çok yararlı bilgiler, çok düzgün insanlar da var ama ekşi'nin bu yüzü gitgide kaybolurken diğer çirkin yüzü gitgide ön plana çıkıyor. ekşi sözlük gündem takip etme, olayların basına yansımayan yüzünü öğrenme, merak edilen envai çeşit konuda bilgi edinme gibi hususlarda halen yararlı bir platform olsa da türkiye'nin sosyal medyaya erişimi olan en iğrenç ruhlu insanlarını da bünyesinde barındıran bir çöplük haline geldi. gerçekten yazık...

    ekşi sözlük'teki bu insan demeye utandığım yaratıklar için de tek dileğim, umarım bu anasına sövdüklerinden biri çıkar da o laflarının bedelini bu küfürbazlara çok ağır ödetir. mesela lorenzo brown çıkıp alıntıladıklarıma tazminat davası açsa da birkaç bin tl ödeseler keşke. hatta hak ettikleri tazminat ödemenin de yanında şöyle sağlam bir dayak ama o da hukuki değil, o toplara girmeyeyim*.
App Store'dan indirin Google Play'den alın