• 1
    en popüler youtube satranç kanallarından biri. sahibi hırvat uluslararası usta (im) antonio radic. kanalın konsepti oynanmış satranç maçlarının analizini yapmak şeklinde. bu maçlar bazen günümüzde oynanan maçlar, bazen de eski önemli turnuvalar ve oyuncuların maçları olabiliyor. radic, namıdeğer agadmator, genelde her gün mutlaka en az 1 video yayınlamaya özen gösteriyor. her videosunda mutlaka bir yerde seyirciden videoyu durdurup pozisyondaki en doğru hamleyi bulmasını istiyor.

    radic'in ingilizce diksiyonu, sunumu ve analizleri kanalı şahsımca 1 numaralı satranç kanalı yapıyor. temel kurallar hariç satrançla alakalı pek bir şey bilmeyen insanların bile zevkle takip edebileceği bir kanal (tabii temel düzeyde ingilizce de gerekiyor.). kanalın sahibi arkadaş geçirdiği kalp kapakçık değişimi ameliyatından ötürü bir süre kanala ara vermek zorunda kalmıştı. bugün bir magnus carlsen maçıyla geri dönmüş;

    https://www.youtube.com/...ator%27sChessChannel

    bobby fischer serisi: https://www.youtube.com/...ator%27sChessChannel

    jose raul capablanca serisi: https://www.youtube.com/...ator%27sChessChannel

    not: videolar her seferinde "hello everyone" ile başlar ve bol bol "captures captures", "as of move #x, we have a completely new game", "without further ado", "all sorts of nasty discoveries", "feel free to pause the video and find the winning move" vs içerir*.
App Store'dan indirin Google Play'den alın