• 6
    ingilizce keci*

    ote yandan insanlarin hepsinin buna kendi donemlerinden ornek verdigine emin degilim, ben michael jordan'in maclarini ne kobe, ne de lebron kadar izlemedim (hatta en cok lebron'u izlemisimdir zaten yaslarimiz da yakin), fakat lebron'un goat olacak karakterde biri olmadigini gormem cok uzun surmedi (tabiki de 2010 dan bahsediyorum).

    ote yandan kisisel olarak en sevdigim basketbolcu olan kobe (ki buyurken onunla buyudum, ayakkabim, giydigim forma numaram hep kobe'ydi, profesyonel olarak oynadigim yillarda 2 numara oynadim, sutlarini taklit ettim ve iyi de bir skorerdim ne yalan soyleyeyim*) her ne kadar bahsettigim goat mantalitesine sahip olsa da dun itibariyle lebron'a gecilmistir, bunu da kabul etmemek icin kor olmak lazim.

    michael jordan neden goat oldugu zaman sayabilecegim bir suru numerik ve istatistik donenin yani sira last dance belgeselinde anlatilanlarin bir kismini last dance'den cok onceden beri bildigim ve michael jordan'in kafa yapisinin en iyilerle bulusup yenme yerine, en iyiyi bulup yenme oldugu icin ve bununla basarili oldugu icin goat oldugu kanisindayim. yanina pippen gibi cok iyi bir 2. yildiz geldi, gerekli parcalar da geldi ama pippen'in pippen olmasinda michael jordan'in rolunu kimse konusmuyor. o mantaliteyi pippen'e asiladigi icin pippen mj yokken belirli bir performans koydu.

    kendim kucukken secme sansim olsaydi, karakterini isteyebilecegim kisi kobe veya jordan olurdu, lebron degil. yetenekli, ama yetenegini bildigi halde sinirsiz calisan, ve her turlu mucadeleye gogus geren. cocugum oldugu zaman da bu tarz karakterleri ornek almasi icin elimden geleni yapacagim. bu yuzden bir sure "messi"ciyken artik "cristiano ronaldo"cuyum. hatta cok rahat ronaldo'nun gelmis gecmis en iyi futbolculugunun yani sira en buyuk sporculardan biri oldugunu da soyleyebilirim. cunku bir rol model, azim ve calisma ile nelere gelebilecegini bizlere anlatabiliyor. sporcunun da bir gorevi bu degil mi?

    lebron boyle bir karakterde degil ve bu kolay kolay degisecek de bir sey degil. en basitinden "the decision" karari benim icin ve bir cok sporcu/yorumcu icin cok buyuk bir hayalkirikligi. baskasinin takimina gitti lebron, onun egemenligine girmeyi kabul etti, alfa karakter olmadigini gosterdi. lebron james bu yuzden gelmis gecmis en iyi basketbolcu olamayacak gibi duruyor.

    dikkat ederseniz olamaz demedim, olamayacak gibi duruyor dedim. cunku daha once sik yazdigim gibi, eger 1 adet 3 peat alacak mental olgunlugu gosterirse o zaman ben bu tartismaya acik olurum cunku lebron o zaman sadece mental olgunlugu kazanmis olmaz, ayni zamanda da digerlerinin sahip olamadigi devamlilik kartini da oynayabilir.

    entry cok daldan dala atladi, biraz da 3 oyuncu kiyasina dondu ama umarim goat nasil olunur bunu aciklamistir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın