resim
Efecan Karaca
Takım:Alanyaspor
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.70
Uyruk:Türkiye
  • 81
    efecan karaca aleyhine hem twitter’da hem de sözlükte yazılar var. ben bir türlü anlayamadım bunun nedenini ama düşüncelerimi yazacağım. yazmazsam efecan’a yazık etmiş olurum.

    ilk yarı boyunca sahanın en kötüleri koşmaktan bile aciz mahmut ve kenan’dı. efecan karaca ise rusları en çok zorlayan, en çok bozan en çok koşan adamdı. takım olarak sıfır çektiğimiz için efecan’ın kayıpları milletin gözüne battı.

    eğer devre arasında mahmut ve kenan çıkarılıp yerlerine cengiz ile dorukhan (okay ile olmazdı) alınsaydı rusları çok rahat yenerdik. ruslar aslında bitmiş bir takım. maçın son yarım saatinde cengiz-efecan-dorukhan-hakan-burak ile rusları dağıtmak çok kolay olurdu. efecan son dakikalarda diri kalabilen, çok çabuk ve rakibi çözebilen bir futbolcu. hele son yarımda abdulkadir ömür de alınsa belki şu anda galibiyetin kritiğini yapıyor olurduk.

    nitekim (netekim değil:) mahmut ile kenan’ı dışarı aldıktan sonra yanlış oyuncu olarak dorukhan yerine okay’ı almamıza rağmen rusların pozisyonu da yok akını da. tekrar ediyorum akınları bile yoktu. bizim ise net pozisyonumuz var. bu değişikliği devre arasında yapsaydık ne olurdu bir düşünelim.

    lakin şenol güneş maçı kazanacağına hiç inanmadığından savunma da savunma deyip mahmut-ozan ikilisini ve de hangi mevkide oynadığı belli olmayan kenan’ı 80. dakikaya kadar oyunda tutunca ve de maçın bitimine otuz saniye kala iki oyuncu birden değiştirince sonuç kaçınılmaz oldu.

    not: kenan’ın golü atması önemli tabi ama bu onun maç boyunca koşmadan/koşamadan oynadığı gerçeğini değiştirmez.

    (bkz: 11 ekim 2020 rusya türkiye maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın