• 2649
    fatih/okan
    omar luyindama marcao saracchi
    donk etebo
    belhanda emre a. emre k.
    diagne

    burada donk daha zorlu maçlarda defansif yönden katkı sağlayacaktır ve 4 1 4 1 yerine 4 2 3 1 in güvenli sularında koşmayan oyuncularımız dahi sırıtmayacaktır. görece daha kolay olan maçlarda (orta sahası çok dirençli ve zorlayıcı olmayan) taylan ofansif rolde donkun yerini alabilir.

    bu diziliş ve taktik önerimin iki can alıcı noktası var.
    1. ocak ayına kadar transferi kapattığımıza göre yeni orta saha gelmeyecek ve orayı taylan tek başına götüremez. donk artık stoper değil orta saha olarak düşünülmeli.
    2. hızlı kanat oyuncumuz olmadığından dolayı 4 3 3 veya benzeri kanat forvet gerektiren sistemleri oynayamayız. normalde beğenmediğim bir taktik diziliş olmasına rağmen mevcut kadroyla güvenli bir şekilde, şampiyonluk yarışından kopmadan ocak ayını 4 2 3 1 ile görebiliriz.

    donk defansif orta saha rolünde çok önemli ve emre akbaba veya mecbur kalınırsa arda/feghouli ikilisinden biri 3'lünün ortası forvet arkasını doldurabilir ama emre akbaba sağlıklı olursa tadından yenmez. donk orta sahada hava toplarını ve defansif güvenliği sağlar. etebo ileriye top taşır ikili mücadelelerde yıkılmaz. emre k. ve belhanda ise final paslarını veya ortaları yapabilirler. babel de elimizde kaldığına göre kendisini bu sistemde kanat değil santrafor yedeği olarak merkezde düşünmeliyiz. skoru aldıktan sonra sekidika ömer taylan gibi oyuncular yedekten destekleyerek farkı açmamızda yardımcı olabilirler. umarım fatih hoca 4 2 3 1 ve donk etebolu ortasahayı 1 2 kez olsun dener.
App Store'dan indirin Google Play'den alın