resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 4119
    ilk başta şunu söylemek isterim ki, umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur, sağlıklı ve mutlu bir hayat sürer. bir insan sağlığından daha önemli bir husus yok. eğer galatasaray başkanlığı sağlığına etki ediyorsa, çok başarılı olsa bile bırakmasını isterdim. bütün bunların yanında türkiye'nin en büyük kulübünde, en demokratik kulübünde başkanlık yapıyor. kulübün ne kadar demokratik olduğunu kendisi muhalifken biliyordu. yani bu konuda kimsenin şüphesi yok. bu bağlamda bazı eleştiriler yapmak istiyorum.

    şeffaflık: galatasaray kulübü son 2 yıldır şeffaf bir kulüp değil. diğerlerinden hiç bir farkımız yok. donk bir sene 2 milyon euro alırken, bütün medyadaki yandaşları en az 1 milyon euro istediğini söylerken, 500 bin euro'ya imzalıyor. menajerine ne kadar verildi, bonuslar ne kimse bilmiyor. aynı şekilde falcao'nun menajer parası ve bonuslarını bilmiyoruz. diagne'ye ne kadar bonservis verdik onu bile bilmiyoruz. kap ile başkan'ın dedikleri örtüşmüyor. yani şeffaf falan değiliz. geçelim bu konuyu.

    ffp'de rakamlarla oynama: şuan fenerbahçe yada beşiktaş ne yapıyor bilmiyorum ama biz de baya baya ffp'yi aşabilmek için, oyuncuların alacaklarını girdi gösteriyoruz. yani kiraladığımız oyuncudan bile bonservis girdisi gösterdik. belki burada usulsüz bir durum yok fakat, bunları da gelir olarak göstermek komik oluyor. yani bakıldığı zaman biz para olarak ne kar ne zararda oluyoruz bir oyuncuyu kiraya verip parasını verdiğimizde. bu legaldir değildir tam bilmiyorum fakat sen bunu transfer geliri olarak gösterip biz bu kadar oyuncu sattık başarılıyız dersen yalan söylemiş olursun.

    ekonomi: yıllardan beridir sorup sorup cevabını alamadığım bir konu. niye dernek borçları bu kadar arttı. kulüp her dönem pozitif bütçe açıklarken, niye dernek borçları yüzde 90 oranında arttı. yine aslında bu da şeffaflığımızla alakalı bir durum.

    kulübü koruma: kim galatasaray aleyhine bir işe kalkışsa karşılarında durulmadı. hocana, futbolcuna yapılan saldırılara cevapsız kalındı. özellikle hocana, kim olursa olsun, sahip çıkmadın. hocana çıkardığın ses kadar, dışarıya çıkarmadın. göz göre göre kuralları ihlal edenleri ibra ettin. tff her ne dediyse he dedin. seçimde onlara oy verdin, onlar ne dediyse sen de he dedin. yani şuan usulsüzlük yapıldı demelerinin hiç bir anlamı yok.

    mobbing: kendini aklamak için sürekli oyunculara basın üzerinden mobbing yapıldı. gomis para istiyor, sofian indirime gitmedi, babel çok kötü. bi ara donk'a yapıldı, sözleşme imzalayınca donk değil dendi. belhanda çok paracı gitmek istemiyor. diagne'yi satmak için aldık. :) kendisi ve yönetimi sırf biraz daha az eleştirilmek için bütün oyuncuları medya önüne attı.

    yalan: yöneticilerin bile bir birlerini yalanladıkları olaylar oldu. bir tanesi uçaktan inip transferde her şey iyi derken birileri başka yerde yalanlıyordu. bir tane yöneticimizin elinde var kayıtları vardı. sürekli ve durmadan taraftar kandırılmaya çalışıldı ve bu hala devam ediyor.

    bakın pandemi sonrası ya da transferle alakalı hiç bir şey yazmadım. sağlığı ile alakalı sorunlar çıktıktan sonraki süreçle alakalı da yazmadım. transferler sadece istediğimiz gibi olmaz. tabii ki bazı sorumluluklar vardır fakat benim bir yönetimden ve başkandan beklediğim hususlar bunlar ve liyakat.

    sırf bunlar yüzünde dursun özbek'i ismini duyunca ağzı buruşan ben, o yolda ilerleyen her galatasaray başkanına karşı aynı mesafeyi koyacağım ve ne yazık ki şuan ki görüntüleri çok da iyi değil.

    umarım galatasaray için her şey iyi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın