• 2525
    türkiyede büyükşehir olmayan illerdeki pimapencilerin sitelerinden bile donanımsız olan 25 milyonu temsil eden dünya çapında bir spor kulübünün resmi sitesi.

    bir bakayım dedim resmen gözlerim kanadı. bu kadar kötü bir site çıkarmak bile gerçekten başarıdır. öncelikle sitenin mobil telefonlara herhangi bir uygunluğu yok. bunun dışındaki eksikliklerede bakalım.

    https://www.galatasaray.org/anasayfa

    siteye girer girmez küçük bir dikdörtgenin içinde haberler var. hemen altına telefon ekranlarına sığmayan kampanyaların yarısı gözüküyor. biraz daha aşağıya inince dergi-gs mobile-ga bonus gibi insanların dikkatini çekmeyeceği şekilde karışıklıklar var. aşağıya doğru inince beyaz fontdan siyaha siyah fontdan beyaza geçiyor. karışıklıktan hiçbir şey belli olmuyor ve insanın dikkatini çekmiyor. en aşağıya inene kadar kafanız allak bulak oluyor.

    sağ üstte dil seçeneği var siteye direk türkçe giriyorsun. sağ üstte türkçe yazısı ve küçük bir işaret koyulmuş. yabancı birisi siteye girdiğinde siteyi ingilizceye çevirene kadar canı çılar. büyük ihtimalle de çeviremeden siteden çıkar. dil seçeneğini en başta sorması lazım hadi diyelim sormadın arkadaş dilin nereden değişeceğini biraz belli et ya.

    gelelim bu spor kulübünün en önemli şubesi futbol takımına. futbol takımı kadrosuna tıklayınca dahada çok hayal kırıklığına uğradım.

    https://www.galatasaray.org/...tbol-takim-kadrosu/9

    futbocuların fotoğrafları belli bir düzen içinde değil. sadece kafalarına göre vesikalık çekmişler ve bunu yıllardır yapıyorlar. hadi sadece vesikalık olsun diyelim yine hiçbir fotoğraf diğerine benzemiyor. futbolcuların hepsi birbirinden farklı poz vermiş. eli belinde olan, yamuk duran, dik bakan, yan bakan ne ararsan var. bu örnek için ardaya, belhandaya ve luyindamaya bakın yeter. luyindamayı kadrajda düz tutturamamışlar ya *

    futbolcuların arkasındaki renklere bakın. beyazdan siyaha 5-6 farkla renk tonu var. yanları gri olan beyaz, düz beyaz, sadece gri. kulüp sanki yoldan geçen adamlara fotoğraf çektirmiş gibi. futbolcuları sezon başlamadan önce medya günü sıfatıyla basketbol salonuna toplayıp fotoğraf çekip yolluyorlar. ya bunun için bile özel fotoğrafçı tutamadınız mı? nasıl yönetiyorsunuz şu kulübü.

    kadro kısmı sadece fotoğraflar ile de sınırlı değil. orta saha oyuncusu olan ve bunu sitede belirtilen ömer bayramı defansların arasına sıkıştırmışlar. kimin mevkisi neresi belli olmuyor. forma numarasına göre sıralamışlar resmen. ozornwaforun forma numarası belli değil. emre kılınç kadroda bile gözükmüyor. bu sezon 10. yılına girecek ve belkide 20 tane fotoğrafı olan muslerayı fotoğrafsız bırakmışlar :) sanki bütün fotoğraflar düzenli de musleranın eski formalı fotoğrafı ahenki bozacak.
    futbolcuların ülkeleri belli değil, fotoğraflar küçücük yüzler belli olmuyor, isimler küçücük yazılmış. daha bir sürü hata.

    resmi site donanımıyla ilgili herhangi bir bilgim yok. ben sadece kullanıcı olarak siteye göz gezdirdim ve bir sürü karışıklık ile düzensizlik gördüm. eminin ki aramızdan bu işi iyi bilen bir arkadaş siteye baksa kodlarla ilgili de bir sürü sıkıntı bulabilir. fotoğrafları bile düzenli bir şekilde paylaşamayan kulüpün site içeriği ile ilgilide bir sürü hata yapabileceğini düşünüyorum.

    aranızdan belkide bu küçük detaylara takıldım diye söylenende olabilir saygı duyarım ama şu küçük detaylar bile bana göre dünyada türkiyeyi temsil eden bir spor kulübünün yapmaması gereken hatalar. aşağıya dünyadan ve türkiyeden bazı futbol takımlarının resmi sitelerindeki kadrolarını bırakıyorum. dediklerime hak vereceksiniz.

    galatasaray
    https://www.galatasaray.org/...tbol-takim-kadrosu/9

    real madrid
    https://www.realmadrid.com/en/football/squad

    bayern munich
    https://fcbayern.com/en/teams/first-team

    marseille
    https://www.om.fr/en/teams

    tottenham
    https://www.tottenhamhotspur.com/.../first-team/players/

    chelsea
    https://www.chelseafc.com/...team?pageTab=players

    roma
    https://www.asroma.com/en/team/players-and-staff

    feyenoord
    https://www.feyenoord.com/...ord-first-team/squad

    sporting lizbon
    https://www.sporting.pt/...pa-principal/plantel

    gent
    https://www.kaagent.be/en/team/players

    spartak moskova
    https://en.spartak.com/team/spartak/

    gremio
    https://gremio.net/futebol/profissional#toElenco

    vissel kobe
    https://www.vissel-kobe.co.jp.e.acs.hp.transer.com/.../profile/

    inter miami
    https://www.intermiamicf.com/en/club/roster

    kasımpaşa
    http://www.kasimpasa.com.tr/...profesyonel-a-takimi

    yanlış anlaşılmasın 13 farklı ülkeden aklıma ilk gelen kulüplerin a takım sayfalarına girdim. özenle seçmedim yani. fırsatınız varsa dünyadaki bütün kulüplere bakın. amiens, granada, sassuolo, boca juniors, al hilal, guadalaraja aklınıza hangisi geliyorsa. bizim kadar resmi sitesinde düzensiz ve özensiz bir kadro açıklaması bulamazsınız.

    edit: bu arada sayfaya bir ingilizce olarak gireyim dedim. kadroya tıkladım. ve karşıma çıkan sonuç.

    https://www.galatasaray.org/en/pl/squad/48

    geçen senenin kadrosu hala güncel olarak duruyor :) böyle rezillik olamaz ya cidden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın