• 7
    cevabı ''evet'' olan soru. eğer ki avrupa'da ön eleme maçlarında başarılı olsak 2. de olalım derdim yalan yok, eleme geçer ucl'ye kalırdık, şampiyon olan takımla aynı duruma gelirdik, en azından gelir bakımından. ama ön eleme yapamıyor türk takımları.

    bu nedenle cevabı kesinlikle evettir. çünkü belçika, ukrayna, yunanistan gibi ülkelerden bazı ekipler sezonu 2. bitirip kendini ucl'ye atabiliyor, burada temel sıkıntı bu.

    şöyle bir şey var ki galatasaray şampiyon olamıyorsa 4-8 arası bitiriyor genelde. 2. liği geçtim 3. bitirmemiz bile çok az özellikle son 15 yılda.

    şampiyonlar liginde fener ve beşiktaş'ın ön eleme adına çok tecrübesi var, geçemediler ama sonuçta çok oynadılar. biz hiç yapmadık mesela, hep doğrudan gittik.

    2020-21 sezonu en azından şimdilik o sıcak ucl parası için son fırsat. 1. bitiren yüzde 99 gruplara kalacak -normalde play-off ama ucl kazanan takım kendi liginden de ucl vizesi alırsa, yüzde 99 gerçekleşiyor bu- ve o sıcak parayı son kez alacak.

    2 ya da 3 eleme geçip ucl'ye kalabileceksek -yukarıda dediğim gibi yıllardır hiç tatmadık o ucl ön eleme heyecanını, hep doğrudan katıldık- 2. bitirmek de kötü değildir.

    2.liğe tamah edelim düşüncesini gütmüyorum yanlış anlaşılmasın ama tablo da bu yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın