• 37
    taylan-etebo çift pivot, emre akbaba yardımcı forvet 4-4-1-1 oynayabiliriz. sağ kanat emre kılınç, sol kanat arda olur. böylece;

    1- çift forvette daha verimli olan falcao'yu daha iyi kullanabiliriz.
    2- etebo iç veya 6 numara değil, 2'li orta sahada 6-8 arası bir oyuncu, ondan tam verim alabiliriz.
    3- taylan-etebo 2'lisinin dinamizmi yardımcı olur.
    4- arda dışında hızlı oyunculardan kurulu olacağımız için hız problemimiz olmaz.
    5- saracchi-arda uyumunu devam ettiririz. arda beki ile çok iyi anlaşan bir oyuncu, filipe luis-arda uyumuna benzeyebilir bu, oyuncular birbirlerine alıştıklarında. ki arda 4-4-1-1'i yıllardır oynadı simeone ile, rahat edecektir bence.
    6- kanatlarımızı biri hızıyla, öbürü de aklıyla ön plana çıkan 2 oyuncudan oluşturmuş oluruz ki bu 3 senedir işimize yaradı. (bkz: sofiane feghouli - garry rodrigues ikilisi) ve (bkz: henry onyekuru sofiane feghouli ikilisi)
    7- arda'nın varlığı defansif açıdan çok yardımcı olacağı gibi, arda hücuma yerleşmede de top tutarak bize yardımcı olur.
    8- babel'i emre akbaba ile yardımcı forvet rotasyonuna sokup ondan alacağımız verimi arttırabiliriz.
    9- emre'nin raumdeuter görevini alması diagne'yi de rahat ettirebilir(buna tam emin değilim). emre ve diagne stoperleri üstlerine çekip bol bol alan açar birbirlerine. (müller-lewa ikilisi gibi)
    10- belhanda advanced playmaker rolünde, ömer de iç-kanat karışık bir rolde sol tarafta verimli maçlar oynadılar bizde. onları da arda'nın rotasyonu yapabiliriz.
    11- feghouli de emre'ye rotasyon olur, 3 aylar gelince de 11'e alırız belki*.

    endişelerim ise şunlar;

    1- taylan-etebo 2lisi çok övülüyor ama bu 2'linin orta saha olduğu bir 4-4-1-1'de topu rakip yarı alana taşıyıp sete oturma problemi yaşayacağız maalesef. bazıları sete oturmayalım falan diyip pozisyon oyununu gömüyorlar ki hatalı bir bakış açısı bu. 4 ekim 2020 kasımpaşa galatasaray maçı mesela, sete yerleşme problemini dibine kadar yaşadık ilk yarıda, millet pozisyon oyununu gömedursun dün özellikle ilk yarıda full dikine, full geçiş oynadık. karşılığı neredeyse pozisyonsuz mağlubiyet oldu. hele de türkiye'de anadolu takımlarına karşı geçiş oyunu oynayayım, set oyunu çalışmayayım dersen böyle tokadı yersin. herkes antep değil savunmayı 40 metreye kursun.

    neyse, dediğim gibi savunmadan çıkış problemi yaşayacağız. zaten arda'yı o yüzden 11'e öneriyorum. ne top indirebilen santrforun var, ne registan, ne mariano gibi beklerin. marcao da tek başına yetmiyor haliyle. mecbur arda gibi biri lazım top tutacak, takıma öne çıkması için gereken süreyi kazandıracak.

    2- taylan-etebo'nun alternatifi yok. ne donk, ne ömer, ne de belhanda kapatabilir onların boşluklarını. bu sistem orta sahalarımızın 2'sinin de 90 dakika boyunca ileri geri tam tempoda koşmasını gerektiriyor. en büyük sıkıntı bu 2'sinin sakatlığı ve/veya cezası olduğunda yaşanacak zaten bu sistemde yahut başka sistemde. ama özellikle bu sistemde hiç kompanse edemeyiz bu ikiliden 1'inin bile yokluğunu. şu an 2'si de sakat gerçi, bakalım dönebilecekler mi kısa sürede? sakatlanmamaları için dua edeceğiz ve piri'ye güveneceğiz artık, yapacak bir şey yok.

    sonuç olarak bu fatih hoca'nın a planı olan 4-1-4-1, haftada tek maçlık tempoda işimizi görebilir (gaziantep ve başakşehir maçlarında gayet iyi oynamıştık). ama işe yaramazsa ilk 11'i bahsettiğim oyunculardan kurulmuş bir 4-4-1-1 b planımız olabilir özellikle anadolu maçlarında.

    daha zorlu maçlarda ise rangers maçında da oynamış olmamız gerektiğini düşündüğüm 3-5-2 düşünülebilir (bkz: #2989616).

    umarım hoca da b planı olarak bu dizilişi düşünür. iyi bir emre akbaba'nın varlığıyla bu diziliş çok fark yaratabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın