• 518
    mustafa cengiz yönetimi'nin beceriksizlikleri yüzünden hem nicelik hem nitelik anlamında kötüleşmiş orta sahadır. elimizde 4-2-3-1'in 2'sinde oynayabilecek oyuncu sayısı 3 ki donk'u çok zorunda kalırsak oynatabiliriz ancak 4-1-4-1'in 1'inde oynayacak oyuncu sayısı yine 3 ama bu sefer hem donk, hem etebo ancak çok zorunda kalırsak o bölgede oynayabilir. bu da demek oluyor ki o bölgeyi dolu tutalım diyorsak (2'li orta saha) kimsenin sakatlanmayacağı veya cezalı olmayacağı bir yıl geçirmek zorundayız. çünkü taylan-etebo'dan 1'i bile gitse donk'a kalıyorsun orta sahada. öbür türlü elimizdeki tek seçenek 4-1-4-1'i veya 3'lü savunmayı kullanmak. elimizde iç oyuncusu olarak kullanabileceğimiz oyuncular var, çoğu kanattan veya orta sahadan devşirme olsa da. bu arada 4-1-4-1'in sağ veya sol içinde oynatırsak etebo'nun da veriminin düşebileceğini ekleyelim, özellikle belhanda ve emre kılınç'a verdiğimiz görevleri onlara verirsek. tabii 3'lü savunma için de yeterli sayıda stoper yedeğimiz yok maalesef (bence güvenilir tek yedeğimiz emin bayram, ozornwafor liste dışı bile kalabilir muslera yazılırsa)

    açıkçası en uygun çözüm kanatlarda arda-emre kılınç ikilisini kullanacağımız, ortada çift pivot olarak taylan-etebo'yu kullanıp emre akbaba'yı yardımcı forvet olarak kullanacağımız 4-4-1-1 gibi duruyor. orta sahayı mecbur belhanda ve ömer yedekleyecek, bu 2 isim arda'nın kanadını da yedeklemek zorunda. bu arada arda tercihinin de sebebi top tutarak hücuma yerleşmemizi sağlaması. çünkü ne bu dizilişte, ne de başka bir dizilişte kolay kolay rakip yarı sahaya yerleşmemiz mümkün olmayacak gibi duruyor, oyuncu profilimizden dolayı. ayrıca takımın kalanının hız ve tempo problemi olmayacağından dolayı arda'nın yavaşlığını rahatça telafi edebiliriz.

    taylan ve etebo'nun tam bir yedeği yok, ancak yarım yamalak dolar yerleri. allah ikisini de sakatlıktan, cezalardan korusun.
    arda'yı belhanda ve ömer haricinde kerem,
    emre kılınç'ı feghouli ve sekidika,
    emre akbaba'yı babel ve ali yavuz,
    falcao'yu diagne (ya da tam tersi) yedekleyebilir.
    oğulcan'ı da joker olarak kullanırız.

    ama işimiz gerçekten çok zor, umarım hoca doğru orta saha ve kanat kurgusunu bulur. süper lig hala tuhaf bir şekilde küçümseniyor ama performansımız düşünce "rahat yeneriz" dediğimiz kasımpaşa bile bize karşı tek bir yarıda 6-7 tane gol pozisyonuna girebiliyor (bkz: 4 ekim 2020 kasımpaşa galatasaray maçı). tamam süper lig kötü bir lig, ama biz de bu ligin üstünde değiliz ne yazık ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın