resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 2222
    marcao tam yerinde ve oldukça başarılı. yerini değiştirmek hem macera olur hem de mantıksız. yeni yerinde başarılı olacağı ne malum.

    bir futbolcu en başarılı olduğu pozisyonda oynamalı. taşları yerinden oynatmak yanlıştır. özellikle ceza ve sakatlıklık durumlarında bu tür öneriler çok olur. stoperden şu futbolcuyu öne kaydıralım vesaire. bu kökünden hatalı bir tutumdur çünkü bir mevki zayıflamış siz sağlam mevkiyi de zayıflatmış oluyorsunuz. geçen sezon fenerbahçe galatasaray maçında donk-marcao tandeminin bozulmasını ve sakat olan lemina’nın yerine donk’un çekilmesini tvlerde tartışıp durdular ve ben yine şiddetle karşı çıktım. siz donk’u orta sahaya çekeceksiniz ama muriqi ile marcao’yu tek başına bırakacaksınız gerekçesini ileri sürmüştüm. nitekim fatih terim de benim gibi düşünmüş ki donk-marcao tandemini bozmamış, orta sahayı seri-belhanda ikilisinden oluşturmuş ve çok da başarılı olmuştu.

    marcao bu formunu devam ettirirse yakında brezilya milli takımının sol stoperi olabilir. nitekim milli takım scoutları izlemeye almış marcao’yu. tafferel’de referans vermiş. böyle bir futbolcuyu yerinden oynatmak akıl karı değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın