• 2614
    https://galatasaray11.com/e/3vkdm1jy

    elimizde olan kadroya en uygun gördüğüm formasyon 4-2-3-1.

    bu takımın en büyük sorunlarından bir tanesi hücumda belhanda-feghouli ikilisi ve arda olmadığında babel'in ayağına bakması. öncelikle şunu belirteyim; belhanda ve feghouli'yi kesinlikle sahada görmek istemiyorum. hoca bu konuda çok büyük bir hata yapıyor. yetmezmiş gibi de emre kılınç'ı sol açıkta verimi çok yüksek olmasına rağmen garip pozisyonlarda oynatıyoruz.

    büyük tartışmalardan sonra arda'yı kadromuza kattık. hoca belirli bir sistemde oynamak isteyen bir takım yaratıyorsa arda yerine yapboz gibi durmadan oyuncu değişikliği yapmamalıyız. arda klasik on numara pozisyonunda rahatlıkla oynayabilecek, rakip oyuncuları oyundan düşürebilecek, ince paslarla kanatları besleyebilecek bir oyuncu ve ritmini yakaladığında şut tehditi de olacaktır. nitekim arda oyundan düştüğünde, yorulduğunda veya takım yenik duruma düştüğünde kenardan hamle yapma şansınız da var bu durumda. yenik duruma düştüğünüzde diagne veya babel'le forveti ikileyebilirsiniz (4-4-2), orta sahanız düştüğünde ömer'i oyuna katarak 4-3-2-1 formasyonunda oynayabilirsiniz, veya sakatlıktan döndükten sonra emre akbaba'yla false nine oynayabilirsiniz. bu nedenle klasik 10 numaraya dönüşü çok önemli buluyorum, arda'yı kanatta harcamanın bir anlamı yok.

    orta sahada taylan-etebo tercihinde bulundum. 1 ekim 2020 rangers galatasaray maçı ve 27 eylül 2020 galatasaray fenerbahçe maçı gösterdi ki etebo topla hızlı çıkabilen veya pasla oyunu hızlandırabilen bir oyuncu. hoca her ne kadar regista ihtiyacını vurgulasa da bu ikili orta sahayı rahatlıkla götürecektir, bence ideal bir ikili.

    gelelim emre kılınç ve kerem'i kanatlarda değerlendirme meselesine. hocanın artık belhanda, babel ve feghouli'den vazgeçmesi şart. hoca, pas oyunu oynayarak kanatların yaptığı koşularla tehdit yaratmak istiyor. kağıt üzerinde çok mantıklı, fakat, bunu koşmadan oynamak isteyen oyuncularla yapmanız mümkün değil. hoca 96-2000 arasında birçok oyuncu çıkardı ve bu kadro tarihe geçti. avrupa'nın baş altı takımları da 2020 yılında bunu yaparak başarılı oluyor. özümüze dönmeli ve elimizde olan malzemeden en iyisini almalıyız. kerem olmazsa oğulcan veya sekidika olur, yeter ki deneyelim.

    şampiyonluğun şampiyonlar ligi gruplarına direk katılım sağlamadığı bir durumda artık isimlere bağlı kalmanın, maddiyatı düşünmenin anlamı yok. uefa avrupa ligi'nde mücadele edebilecek veya şampiyonlar ligi'nde play-off'taki rakibini zorlayabilecek bir takım yaratmamız lazım.

    şu anki durumun tek sorumlusu kesinlikle hoca değil. olmadı, elimizde para yoktu. belhanda ve feghouli'yi o almadı, falcao hiçbir zaman ilk tercihi değildi. yaptığı saracchi, omar, luyindama ve marcao hamleleri tutmuş gözüküyor. taylan'ı da kazandı. yapılması gereken tek şey senelerdir takımın hücum opsiyonlarını elinde tutan oyunculara bonservisini bile önemsemeden bir daha forma yüzü göstermemek. 96'ya dön hocam, 96'ya.

    edit: falcao meselesini unutmuşum. falcao şu anda sevimli hayalet casper. fakat, topu 18'e getiremiyorsanız, falcao'yu günah keçisi ilan edemezsiniz. yukarıda bahsettiğim diziliş ve takımla bir daha deneyerek falcao ve diagne arasında bir tercih yapmak en mantıklısı gibi gözüküyor. babel'i elimizden çıkaramayacağımız ortada. 3. forvet olarak elimizde tutmak, bir iki gol yaparsa diye beklemekten başka bir çaremizin olduğunu da düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın