• 1
    bizim için 14 mayıs 2006 neyse, juventus için de bu gün aynı değere sahiptir. italya liginin son haftasında oynanmıştır bu maç. haftaya inter lider, juventus 1 ve roma 2 puan geriden girmiştir. bu maçı inter kazandığı takdirde diğer maçların skoruna bakılmaksızın şampiyonluğunu ilan edecektir.

    maçı 90 dakika canlı izlediğimi hatırlıyorum. galiba teleon vermişti, şifresiz. udinese-juve ve torino-roma maçlarıyla dönüşümlü olarak verilmişti. roma olimpiyat stadın da oynanan maçta deplasman ekibi inter in daha fazla seyircisi vardı. sanki ev sahibi gibi oynamışlardı.

    maça iyi başlayan inter vieri nin kornerden attığı golle 1-0 öne geçti. ardından poborsky durumu 1-1 e getirdi. yine bir kornerden bu kez luigi di biagio inter i 2-1 öne geçirdi. devrenin sonlarına doğru defansın büyük hatasını değerlendiren poborsky hem kendisini hem de takımının ikinci golünü atarak maça dengeyi getirdi ve ilk yarı 2-2 sona erdi.

    ikinci yarıda gol girişimleri başarısız olan inter, önce diego simeone sonra da simone inzaghi nin golleriyle 4-2 geri düştü ve maç böyle bitti. hatırladığım kadarıyla lazio lu futbolcular gayet rahat oynayarak, neredeyse istemeye istemeye yenmişlerdi inter i. juventus un deplasmanda udinese yi 2-0 yenmesi, roma nın da torino yu 1-0 geçmesiyle haftaya lider giren inter lig bitiminde ancak 3. olabiliyordu. bu maçı hatırlayınca "vay be, zamanında neymiş italya ligi, ne futbolcular ne takımlar varmış" dedim.

    maçın golleri:
    http://www.youtube.com/...;amp;feature=related
App Store'dan indirin Google Play'den alın