• 106
    sahip olduğumuz kadro yapısı ve oynadığımız oyunun yavaşlığı nedeniyle rangers'ın net favori olduğu mücadele.

    ne yazık ki avrupa'da futbol çok başka yerlere gitti, türk kulüpleri ise senelik başarılar için birbirlerinin kafasına basmaya uğraşırken bu gelişmelerden uzak kaldı. rangers güçlü bir ekip değil, yanlış anlaşılmasın. sahip olduğumuz bütçenin, başarının, taraftar kitlesinin ve tanınırlığın yakınına zor yaklaşacak bir ekip. fakat artık isim, para, kalite sahada maç kazandırmıyor.

    bu durumda ne fatih hoca'ya ne de oyuncu grubuna kızamıyorum. türk futbolunun en büyük sorunu cahil, cebine bakan kokuşmuş zihniyetli yöneticileridir. 2020-21 sezonu sonunda kuvvetle muhtemel artık avrupa ligi gruplarına bile doğrudan hiçbir takımımızın katılamayacak olmasını sağlayan bu kişiler ve pis zihniyetleridir.

    türkiye'de üç büyükler her zaman şampiyon olur. 14 sene olamadık da ne oldu, avrupa kupasını da içeren ciddi bir dominasyonla şu an en çok şampiyon olan kulüp biziz. yarın bu durumu fenerbahçe de yaşayıp bizi geçebilir.

    yiye yiye deniz tükendi. şampiyon olmanın artık kupa sayısına +1 eklemek dışında doğru düzgün bir getirisi kalmayacak. ne şampiyonlar ligi geliri kaldı ne de orası sayesinde takıma kazandırılan yetenekler. ve uyanın, avrupa fatihi sıfatını da 2014'te bıraktık.

    bu başlıkta yalnızca maçı konuşmayı, rahat rahat analiz okuyup yazmayı çok isterdim. ama artık bulunduğumuz konum itibariyle bu maç türk futbolunun kader maçlarından biridir. rahat olup şampiyonlar ligine ön elemeden de katılabileceğimizi düşünmek bile istemiyorum çünkü realist olarak baktığımda ferencvaros'un bile bizden üstün futbol oynadığını, bizi eleyebileceğini görebiliyorum.

    benim için sezonun en kritik maçı budur. olur da turu geçersek sezonun en kritik 6 maçı gruplarda oynayacağımız maçlardır. oradan da çıkarsak oynayacağımız her turdaki her müsabakanın her dakikası sezonun en önemli dakikasıdır. çünkü biz de bu sene başarılı olamazsak bu seneden sonra freni patlamış kamyon gibi türk futbolunun çöküşünü, avrupa'ya karşı duvara çarpışını izleyeceğiz. belki avrupa'daki en büyük sevincimiz avrupa kupası 2'de alacağımız bir 3 puan olacak.

    diliyorum ki çıkar, aslanlar gibi oynar ve kazanırız. buna çok ihtiyacımız var. yalnızca galatasaray'ın değil, tepeden tırnağa türk futbolunun bu galibiyete ve avrupa'da tur alan bir galatasaray'a ihtiyacı var. umudum çok olmasa da dilerim milat olur, kokuşmuş köhne zihniyet yerini modern yöneticilere; lokal rekabetler yerini avrupa başarılarına bırakır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın