• 1
    yeni bir entry silinme sebebi.

    açıklaması şöyledir;

    sözlük adabı: kaynağını galatasaray sözlük temel amaç ve hedeflerinden alan kuraldır.
    "galatasaray sözlük'ün temel amacı bir galatasaray bilgi kaynağı olmaktır. yazarları, ismini aldığı galatasaray'a, ilkelerine, ahlakına ve kültürüne yakışır bir biçimde tamamen kendi hür iradeleriyle bu bilgi kaynağına katkıda bulunurlar. galatasaray sözlük, yazarları vesilesiyle galatasaray'a ve galatasaraylı'ya artı değer katmayı hedefler. bu amaca uygun davranmak; galatasaraylı olmanın gerektirdiği şeref, onur ve haysiyete layık bir biçimde galatasaray sözlük'ü kullanmak her yazarın görevi ve ödevidir."

    bu görev ve ödev doğrultusunda aşağıdaki aykırılıklar entry silme sebebi kabul edilmiştir.

    1) ad hominem yasağı: fikrin teati edilmesi değil de fikri üretenin sindirilmesi üzerine geliştirilmiş metottur. fikir paylaşımını arttırmak amacıyla kurulmuş sözlüğümüzde doğrudan veya dolaylı olarak fikir üretenin varlığına saldırı niteliğindeki bu tarz entryler sözlük temel hedef ve amaçlarıyla da bağdaşmaması sebebiyle silinecektir.

    2) saygısız üslup: rakiplere, basın yayın organlarına, sosyal medyaya veya camiamızdaki özel ya da tüzel kişilere küfür, hakaret veya hukuka aykırılık içermese de galatasaray örf ve adetlerine aykırı ifadeler barındıran entryler bu sebeple silinecektir.

    3) tahkir kastı: bir entrynin amacı muhattabını tahkirse küfür, hakaret veya hukuka aykırılık içermese dahi o entry bu sebeple silinecektir.

    bir entrynin sözlük adabına aykırılıktan silinmesi ihlalin ağırlığına bağlı olarak moderasyonun takdirindedir. bu kural geçmişe yürümez. 27.09.2020 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın