resim
Loris Sven Karius
Takım:Newcastle
Mevki:Kaleci
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Almanya
  • 311
    26 mayıs 2018 real madrid liverpool maçındaki hatalardan sonra dünya futbolunda önemli bir değişime yol açmış futbolcudur kendisi. o maç sonrası liverpool rekor bedelle alisson becker'i kattı kadrosuna ve çok acayip bir takıma dönüştü. tabi ki o saatten sonra karius'un liverpool'da kalması hem onun hem de kulüp için olanaksızdı çünkü liverpool taraftarı oyuncusu üzerinde çok rahat baskı kurabilen bir kimliğe sahip.

    karius liverpool'dan ayrılırken muhtemelen ilk düşünce kafasını toplaması, tekrar özgüven kazanması ve dönüşünde de alisson'un arkasına yerleşmesiydi. hiçbir zaman liverpool'un ilk kalecisi olabilecek yeteneğe de sahip olmadı çünkü, o sezon bolca forma giymesinin sebebi rotasyona girdiği kişinin mignolet olmasından kaynaklı. yoksa sadece cl finali değil 17/18 sezonu genel olarak karius'un ligde de yaptığı hatalarla dolu bir sezondu. fakat liverpool'un yaptığı en büyük yanlış, oyuncunun rehabilitasyonu için onu süper lig'e göndermek oldu. daha o gün orta sıra bir alman kulübüne kiralanması gerekiyordu. beşiktaş'taki iki yıllık hüsran dolu macera karius'ta kalıcı etkiler bırakmıştır diye düşünüyorum. bu saatten sonra kariyerinde görebileceği maksimum nokta bundesliga dördüncülüğü falan olacaktır.

    beşiktaş'tan ayrıldığı gün "beşiktaş kariyerinde 67 maça çıkmış, 95 gol yemiştir. 67 maç 95 gol istatistiği... messi dalgana bak koçum" demiştim sözlükte. cidden bu nasıl bir istatistiktir?
App Store'dan indirin Google Play'den alın