• 230
    türkiye'nin en büyük derbisi, dünya tabiriyle the intercontinental derby yani kıtalararası derbi.

    bunları özellikle yazdım; çünkü derbilerde en büyük tehlike rakip küçümsemektir. özellikle son dönemlerde oynanan derbilerin çoğu beraber bitse de bu derbi bir dünya derbisidir. defalarca favorinin kazanamadığını gördük. o yüzden şu fenerbahçe'yi küçümseyen tavırlar florya'ya tesir etmemiştir umuyorum.

    maça gelirsek... galatasaray ile fenerbahçe arasındaki en temel 2 fark; hoca ve usta ayaklar. hücumdaki ayaklarımız topu ne kadar hızlı ileri taşırsa ve radamel falcao ne kadar ceza sahasında topla buluşursa bu maçın bize gelme ihtimali o kadar artar. çok basit görünüyor; ama öyle. sadece falcao gol atabilir anlamında demiyorum; ama altay bayındır güven vermeyen bir kaleci ve fenerbahçe falcao'yu boş bırakmamak için muhtemelen sert müdaafa yapacak. formu artan younes belhanda, arda turan, hatta parlama maçı olabilecek sofiane feghouli, falcao ile setler ve o'nun yaratacağı boşluklar üzerinden gole gidebilir.

    maç bizim için 2 ana bölümden oluşacak gibi; 60'a kadar ve 60'dan sonra. bu sezon 60'dan sonra rotasyon katkısıyla ilerledik. o o yüzden 60'a kadar somut bir üstünlük sağlamakta fayda var. diagne, babel vs. zaferi cilalayabilir üstün girersek.

    fenerbahçe'de en etkin görünen bölge şu ana kadar bekler. yine de sosa gibi sürpriz elemanlar da var. maçın başında duran toplara yönelebilirlar; ama ben maçın genelinde kontrollü oynayacaklarına inanıyorum. kazanmak için gelecekler; zira büyük sıçrama olur olası galibiyet. bunun yanında 1 puana da hayır demezler. yani 0'a yatmaya geldiklerine de ''o bunlar bizi biçer'' psikolojisinde olduklarına da hiç inanmıyorum. medyada da bunun algısını yaptılar özellikle fenerbahçeli yazarlar, tehlikeli.

    aslında fikstür çekildiğinde bizim açımızdan da ilk 3 haftada 7 puan denilse çok burun kıvıran çıkmazdı. üstelik 40 haftaya çıkan ligde ben haftaların ağırlığının da otomatik azaldığını düşünüyorum. yani lig 6 maç arttı diye şampiyon olacak takım 6/6 ekstra yapmayacak, 6 maçta ekstradan puan kayıpları da olur. o sebeple ölüm kalım maçı asla değil.

    bunlar bahane de değil. vura kıra alalım bu maçı. bunu da alırsak müthiş bir seriyle sezona başlayıp iyice gaza basacağız. avrupa ligine katılma yolunda da, şimdiden alacağımız puanlarla maç haftalarında rotasyon için el güçlendirmede de önemli bir galibiyet. bu maçın skorunu radamel falcao, arda turan ve younes belhanda belirliyecek gibi bir his var içimde. bizim için negatif anlamda da pozitif anlamda da. sadece his olarak söylüyorum.

    bitirmeden; ali palabıyık, alper ulusoy, mete kalkavan üçlüsü. fener'den çok bunlardan çekiniyorum. icat edecekleri bir penaltı, çalacakları ve çalmayacakları düdükler, kasti kart rejimleri ile maçın seyrini değiştirebilirler. peki abdurrahim albayrak başkan. sen neden beyaz sayfa muhabbetiyle kendini hedef yapıyorsun? inanılmaz ya. bunların yapacağı her hareket şimdi albayrak'a da doğrudan yazacak ki hiç gereği yoktu.

    umarım maç sonu abdurrahim albayrak başlığı bolca beyaz sayfa kelimeleri içeren entry dolmaz.

    hadi aslanlar. 2020 denen illet senenin sonlarına gelirken yüzümüzü güldüren nadir şeylerden olmaya devam. allah yardımcınız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın