resim
Benjamin Tetteh
Takım:FC Metz
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.93
Uyruk:Gana
  • 328
    boş zamanlarında oturup çekya ligi izlemeyen fatih terim'in scout ekibinin raporu doğrultusunda kadroya katılmasını istediği, o sıralar bonservis bedeli 3.5 milyon euro olup taş çatlasın 6 milyon euroya çok rahat bitecek bir transferin öznesiydi kendisi. ancak mustafa cengiz yönetiminin müthiş pazarlık kabiliyeti sayesinde oyuncunun bedeli 10 milyon euroları aştı. 500 ay vadeli bir ödeme planı sunuyorlar sanırım el attıkları her oyuncu için ederinin 2 katının istenmesinin başka bir açıklamasını bulamıyorum. neyse sonuç olarak çok yüksek paralar konuşulunca transferinden vazgeçildi ve kendisine verilmeyen paranın çok daha fazlası william d'avila'nın suudi arabistan yönetimi ile olan ilişkilerine de güvenilerek yazın satarız diye mbaye diagne'ye verildi. hatırlarsınız mbaye diagne ve kostas mitroglou'nun tanıtıldığı videoda spiker aslında benjamin tetteh diyordu. mbaye diagne telafuzu sonradna montajlanmıştı ama dudakları hala benjamin tetteh diyordu.

    yani kendisi bizim yokluktan alamadığımız değil, bir tercih doğrultusunda almadığımız bir oyuncuydu, talip olduğumuzda da piyasası uçuk falan değildi, piyasasını bizim köstebeklerimiz ve müthiş ödeme planımız uçurdu. aradan geçen 1.5 yılın ardından yeni malatyaspor'a transfer oldu. hani yeni malatyaspor'a transfer oldu ama 500.000 euro kiralama 4.5 milyon euro satın alma bedeli ile transfer oldu. yeni malatyaspor'a gelince ciklet parasına geldi sananlar var. şu adamı hülle ile aslında biz de almış olabiliriz. yeni malatyaspor'un bu parayı ödeyebilmesi mümkün değil çünkü.

    bu arada yeni malatyaspor ile çıktığı ilk antremanda sakatlandığına dair twitler görmüştüm. yeni malatyaspor'un sonrasında apar topar adem büyük'ü alması ve tetteh'in henüz süre almamış olması bu iddiayı doğrular nitelikte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın