resim
Taylan Antalyalı
Takım:Samsunspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 1162
    türkiye gibi futbola olan bakış açısı yüzeysel kalmış, vasat alt yapılara ve eğitmenlere sahip liglerde bu tarz oyuncuların keşfi gerçekten çok zor. zira taylan'ın dikkat çekici bir özelliği yok. ortalama bir pasör, ortalama bir hücumcu, ortalama bir savunmacı ve ortalama bir tekniğe sahipken doğal olarak büyük takımların radarına da giremiyorsunuz çünkü sizi fişliyorlar. sen 6 sın!, sen 8'sin!, sen 10 numarasın...

    futbola dair her şeye sahip olmak çok büyük bir lütuf fakat her şeyi yapan futbolcular, tek bir pozisyonun katı getirilerine maruz kaldığında; tek bir şey yapabilen ve kendini tek bir alanda geliştiren futbolcuların içinden sıyrılamıyor.

    bu açıdan erzurumspor'u tebrik etmek gerek çünkü belirli rollerde kısıtlamak yerine, taylan'dan 10 numara pozisyonunda türkiyede pek de vakıf olmadığımız türden serbest bir hücum pres bir oyuncusu yaratarak süper lige kazandırdı. bu rolde oynamak yerine ''sen 10 sun!'' ile karşılaşsaydı, 10 numara için sıyrılamayan özellikleriyle şu an 2. ligde top koşturmaya devam ediyordu ki sadece forma numarası üzerinden yıllardır mezzela olarak oynayan belhanda'nın yıllar yıllı hala ''bu nası 10 numara abi'' gibi ucuz eleştirilere maruz kaldığını düşünürsek, erzurum şahane bir iş başardı. şimdi kaldığı yerden fatih terim devraldı ve farkettik ki asıl özelliği müthiş bir oyun zekasına sahip olmasıymış.

    * hızlı bir oyuncu olmamasına karşın yavaş kaldığını gözlemleyemiyoruz, çünkü önsezisi çok iyi.
    * çok teknik bir oyuncu olmamasına rağmen baskı yediğinde sıkıştığını gözlemleyemiyoruz, çünkü çok iyi pozisyon alıyor.
    * top kaybı yapmıyor, çünkü sınırlarını biliyor.
    * tackle özelliği yok, fakat alan doldurma, konsantrasyon, karar alma mekanizması o kadar temiz çalışıyor ki aynı zamanda iyi bir süpürücü de oldu.

    gelişimini hayranlıkla izleyeceğim..
App Store'dan indirin Google Play'den alın