• 28
    2 gün kalmışken hajduk'un son 2 maçını izlemiş biri olarak, naçizane bir hajduk bilgilendirmesi yapmak istediğim maç. öncelikle hajduk bize nazaran daha çok maça çıkmış durumda. hırvatistan prva liga(onların süper ligi) ağustosun ortalarında başladı ve 5.haftayı tamamladılar. şu ana kadar hajduk 4 resmi lig maçına çıktı. galatasaray ile oynayacakalrı maç için, hırvatistan futbol federasyonu 1 hafta erteleme yaptı bu hafta oynayacakları maça. çünkü galatasaray'ın son 2 haftadır peş peşe 4 maça çıkacaklarını çok iyi biliyorlar. bizde ise böyle bir erteleme yapılsaydı, büyük ihtimalle fb ve bjk başkanları ortak bildiri yayımlar diğer kulüplerden bazıları da imzalardı. neyse hajduk'a döneyim.

    hajduk ilk iki hafta istra ve osijek'e karşı 2 galibiyet alarak iyi başlasa da, son 2 maçında galibiyeti yok. son olarak hırvat ligin dominant takımı ve ezeli rakipleri dinamo zagreb'e kendi sahalarında 2-1 kaybettiler. ama bakmayın 2-1 olduğuna, dinamo zagreb eline geçen fırsatları değerlendirebilse 4-0, 5-0 bitmesi olasıydı. hajduk ileri hattı güçlü bir takım olmasına rağmen savunması çok savruk. falcao elbette fark yaratabilir ama diagne tarzı adamların zorlayacağı, hatta bayağı dağıtacağı cinsten bir takım. bir ihtimal falcao-diagne ikilisini, ilk 11'de görmesek bile maç içinde yan yana izleyebiliriz diye düşünüyorum. kalecileri josip posavec uzaktan gelen şutlarda zorlanan kalecilerden. bu maçta ileri hatta feghouli ve emre kılınç gibi şut atmayı seven futbolcuların iyi işler yapacağını düşünüyorum.

    ileri hattı ise daha önce dediğim gibi güçlü bir takım hajduk. bize en büyük tehlike yaratacak bölge, 3.bölge olacaktır. gününde bir marcao ve luyindama ile birlikte, taylan'ın son haftalarda gösterdiği performans devam ederse bu sorunu aşacağımız düşüncesindeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın