• 1591
    kliselerin gecerli olmadigi sozluk ...

    birkac gundur, sozluk ve isleyisi ile ilgili bircok entry okuyoruz. fakat benim acikca gordugum, cogu yazarimizin son entry'nin etkisinde kalarak birkac kelam etme istegidir. simdi diyebilirsiniz, 'guzel kardesim, al bak sen de aynisini yapmissin entry'ne boyle baslayarak ' diye. dogrudur, ben de etkilenmisimdir, ilk olarak o konuyu belirtip, sonra genel fikrimden bahsetmeyi tercih etmisimdir.
    oncelikle, sozluklerin klisesine inanmam, bugune kadar yeterince bos vaktimin olmamasi ve bu sebepten bu olusuma katilamamam , ya da bu olusumdan haberdar olmamam, beni sirf 3. nesil yazar oldugum icin seviyesiz ya da kalitesiz yapmaz. ya da olusumdan en bastan beri haberdar olan insanlar da sozlugun en seviyeli ve kaliteli userlari olarak ilan edilemez.
    ayrica bu onerme kendi icerisinde celisir. buradaki (bkz: galatasaray lisesi) basliginin altina baktiginizda, bu onermenin ne kadar celiskili oldugunu anlarsiniz. biz lisecilerin 'kucuk olsun ama benim olsun' mantigini elestirmiyor muyuz yillardir ? yani 1. nesillerin 'kaliteli' sozlugu olarak mi kalsaydi burasi da? amacim bir nesil catismasi yaratmak degildir, zaten katildigim tek zirvede de boyle bir durumun olmadigini ve olamayacaigini net bir sekilde gormusumdur...

    asil konu olan 'seviye' konusuna gelirsek. ben entryi girerken sozlugun bazi nimetlerinden yararlanmasini oneririm bazi renkdaslara. bakin ' yolla' butonunun hemen yaninda 'onizle' butonu bulunmaktadir. biliyorsunuz soz ucuyor ama yazi kaliyor, bazen hepimiz bir anlik sinirle aslinda istemedigimiz seyler soyleyebiliyoruz, yazabiliyoruz. son 2 gun icerisinde okudugum bazi entrylere gercekten inanamadim. biz galatasarayliyiz , fakat bu yazilanlar da nedir? herkesin fikrini beyan etme hakki vardir, burda hemfikiriz, ancak uzuvlardan girip, annelerden cikan entryler gercekten bu sari-kirmizi zemine hic yakismiyor. ' tarzim bu kardesim, istemiyorsan okuma' gorusu de tamamen deli sacmasidir. burda ortak bir platformdayiz ve sen benim de icinde bulunudugum bir grubu bu kadar kalitesizlestiremezsin. burada benim de elestirme hakkim vardir.

    goruyoum ki, gelenek degismiyor, bizim bizden daha guclu bir dusmanimiz yok. sozlugun '3. nesil' 'zavalli' ve 'seviyesiz' bir yazari olarak , herkesin ayni tarafta oldugunu, ayni takim icin kalplerinin attigini, ayni renkler etrafinda toplandigimizi hatirlatmak isterim ..

    saygilarimla, arifsadecekendiniatmazdi
App Store'dan indirin Google Play'den alın