resim
Fabrício Santos de Jesus
Takım:Avaí FC
Mevki:Önlibero
Yaş:31
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 8
    20 eylül 2020 kasımpaşa çaykur rizespor maçında spiker kendisi için "brezilya'da bahia iyi bilinmeyen bir bölge olduğu için kendisine baiano değil fabricio diyeceğim" dedi.

    fabricio baiano camacan doğumluymuş. bahia eyaletinde bulunan bir şehir burası da. baiano ismi de "bahialı" anlamına gelir. "nordeste" olarak bilinen kuzey doğu brezilya özellikle demografik sebeplerle güney brezilyalılar arasında pek iyi anılmamakla birlikte gayet kendi kültürü olan bir bölge. açık söyleyeyim hatta, güneydekilerce bu bölgede yaşayan insanlar için köylü cahiller vs. denir. sebebi de teni koyu renkli insanların yoğunlukta olmasıdır. bu bölge, ülkedeki istikrarsızlığa ve yolsuzluklara sebep olan başkanlar için oy yuvasıydı, hala daha öyle. ülkenin ilk kurulduğu zamanlarda avrupadan gelenler ise genellikle muhalif olup güneye yerleşenler.

    haticeden neticeye gelelim; en basit tabirle ayıptır bunu demek. kaldı ki brezilya içinde ismi baiano olan birine siz "bahia iyi bir yer değil ben sana diğer isminle hitap edeceğim" derseniz ırkçılık çok ciddiye alındığı için sizi şikayet etse karşılıksız kalmayacaktır.

    tamamen farazi bir örnek olarak "türkiye'de güney bölgesi sevilmediği için taylan antalyalı'ya ben antalyalı değil taylan diyeceğim" demekle aynı şey. hayır taylan yine muğlalı. bu herifin doğduğu yeri söylemiyorsun sevmiyolar diye.

    yani baiano belki böyle talep etmiştir ki hiç sanmıyorum fakat böyle bir talepte bulunduysa dahi bu böyle söylenmez. allahtan ligimiz pek izlenmiyor. şunu premier lig sunan bir ingiliz söylese olay olurdu.

    eşek bilmediği otu yerse başı ağrır. sevgili yayıncı kuruluş; siz siz olun başka ülkelerin içlerinde dönen kavgaları insanlar size "aaa ne kadar bilgili" desin diye meze olarak kullanmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın