resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 10555
    belhanda galatasaray'ın aradığı orta saha oyuncusu değil. belhanda olmayınca takım şöyle kazanamadı, böyle yapamadı denilebilir. yıllarca sağ bek oyuncusu transfer edip yine sonunda sabri'nin oynaması gibi, doğru oyuncuları almazsanız, oynatmazsanız, o oyuncu ne kadar yetersiz olursa olsun yine ararsınız. sabri'nin sağ bekte ne kadar yetersiz kaldığını eboue geldikten sonra farketti herkes. sonra da kimse sabri'yi aramadı. belhanda için de aynısı geçerli.
    belhanda'nın maaşının 3'te 1'ini alıp belhanda'nın takıma kattığının 10 mislini katacak onlarca futbolcu var dünyada. geçtiğimiz sezonki haliyle ömer bayram, bu sezonki başlangıcıyla da taylan antalyalı buna en güzel örnekler (üstelik yerliler). belhanda'ya asgari ücret de versek sahada olması takımın yararına değil zararına olacak ki sözleşme uzatalım denilen maaş stoper ikilimizin maaşının toplamı kadar.

    belhanda, rakip sahada oynayan takımlarda oynayabilecek oyun tarzına sahip bir oyuncu değil. ancak hızlı hücumlarla çıkan, topun arkasında 5-6 oyuncusunu tutan takımlarda iş yapabilir.

    savunmadan hızlı çıkabilen, rakip sahada hızlı top çevirebilen, top sürebilen ama bunların her birini yaparken de yüksek hata oranıyla oynayan bir oyuncu belhanda. o bölgede yapılan her hata savunmanın az adamla yakalanmasına ve büyük tehlikeler yaşanmasına sebebiyet veriyor. topun arkasında sadece 3-4 takım arkadaşı varken yapılan bu hatalar takıma çok keskin ve güçlü darbeler vuruyor. gol pozisyonları, atağı kesmek için görülen kartlar vs.

    geldiğinde de bu transferden hiç memnun olmamıştım, sağolsun hiç de yanıltmadı! takıma katkısı bu kadar diken üstünde olmasına rağmen bir de disiplin sorunu var. hiçbir büyük maçta güvenemiyorsun, kaç tane önemli maçta kırmızı kart gördü, bir o kadarında da hakemin kötü niyetli olmamasıyla yırttı.

    rekor maaşına, disiplinsizliğine, istikrarsızlığına, çokça yaptığı kritik top kayıplarına rağmen sene boyu birkaç maçta iyi oynayacak diye bekleyip duruyoruz. yıllardır resmen, bir dirhem bal için bir çeki odun çiğniyoruz.
    umarım en yakın zamanda takımımızdan sorunsuz bir şekilde ayrılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın