• 100
    https://twitter.com/.../1306934434210471936

    taraftarımızın son derece masum şu yorumuna ilginç yanıtlar vermiş taraftarlara sahip kulüp. bir tanesi 'german doner kebab > turkish kebab' yazmış ki özellikle kebab referansıyla ırkçılık yapan başkaları da olmuş. the oz diye bir dizi vardı vaktinde, bilenler bilir, orada da ırkçılık yapmak istediğinizde hasmınızın kültürüyle özdeşleşmiş yemekten dem vururdunuz. mesela italyanlara makarnacı, meksikalılara fasulyeci falan derlerdi. türkler de avrupa'da kebab denilenerek aşağılanmaya çalışılıyor.

    bunun yanında pek çoğu "shut up and cut my hair" yazmış. bu da demek oluyor ki türklerin kebapçılıktan sonraki en yaygın mesleği berberlik. avrupa'daki berberlerin yeteneksizliği düşünüldüğünde türklerin bu alanda sivrilmesi tesadüf değil tabii. benzer şekilde polonyalıları ve moldovalıları inşaatçı/amele diye hor görürler. bu ırkçı söylemi bizde siyahilere yapılan "saatçi" benzetmesiyle kıyaslayabiliriz.

    tuhaf olan ise lafa gelince ırkçılık, cinsiyetçilik, ayrımcılık vs. konularında epey politik doğrucu takılan avrupalıların futbol gibi basit bir mesele uğruna çok rahat ırkçı söylemler kurabilmesi. bu da aslında politik doğruculuğun cidden lanetli bir şey olduğunu, en medeni sayılan ülkelerde yaşayanların bile ilk fırsatta ırkçı söylemleri nasıl rahatlıkla kullandığını gösteriyor.

    son söz: glasgow katoliktir, katolik kalacak.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın