• 2
    ilk haftası sezon öncesi hazırlık dönemi olmadığı için biraz farklı değerlendirmek lazım ama izlediğim maçlar açısından birkaç değerlendirme yapmak istiyorum.

    new orleans saints bıraktığımız yerden devam ediyor. bu sene yine favoriler. yendikleri tampa bay buccaneers bu sezon tom brady'i kadroya kattıktan sonra bir anda en ön plana çıkan takımlardan birisi olmuştu ama ilk maçta çok büyük ışık vermedi. bir de üstüne takım koçu bruce arians'ın daha ilk maçtan sonra tom brady'i açık açık eleştirmesi çok tuhaf geldi.

    baltimore ravens özellikle pas oyununda çok iyiydi. sezon öncesi değerlendirmede lamar jackson'ı bir de bu yönden ne durumda görmek istiyorum demiştim ki gerçekten çok iyi göründü. cleveland browns ise sahip olduğu kadroya göre nasıl bu kadar kötü olabiliyor hala aklım almıyor.

    takımım olan dallas cowboys maç sonundaki çok bariz hakem hatası ve koçun sonlarda brain fart geçirmesi sonucuilk maçını los angeles rams'e kaybetti. takımın oline'da büyük sıkıntısı var. üstüne de hem hücumda neredeyse tek tight end olan adamla çok önemli bir linebacker'ı sezon sonuna kadar sürecek sakatlıkla kaybettiler. işler zor. rams ise inanılmaz bir stadyuma sahip olmanın verdiği şevk ile maçta daha hırslı olan taraftı. kadro olarak kesinlikle önceki senelere göre daha zayıf ama çok zeki bir koçları var. sean mcvay dallas'ı o kadar iyi çalışmış ki takımın en güçlü yönünü çok rahat pasifize etti ve topu çok rahat dolaştırabildiler.

    beni en çok şaşırtan ise isim değişikliğine gideceği için bu sene washington football team olarak izleyeceğim eski redskins'in savunma gücü oldu. zaten yıllardır bu alanda çok ciddi bir yapılanma içerisindelerdi ve sanırım artık meyvesini verecek. konferans rakibi philadelphia eagles'ı yenmeleri ve beklentinin üzerinde olmaları grubu karıştıracaktır. philadelphia ise savunmada hala ortalama üstü olmasına rağmen oline'da ciddi sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. washington bu hattı paramparça etti resmen. böyle bir hattın arkasında değil carson wentz brady ile rodgers'ı aynı anda koysanız bir işe yaramaz.

    sezonun açılış maçında kansas city chiefs her açıdan çok iyi göründü. houston ise fena değil ama hala bırakın konferansı, kendi grubunda bile henüz en iyi takım değil.

    salı sabahı tek maç olması itibariyle de pittsburgh steelers'ın new york giants'ı yendiği maçı izleme gafletinde bulundu. berbat bir maçtı. körlerin dövüşü gibiydi. pittsburgh'ü maç boyu çözemedim ama new york gerçekten çok kötü.

    sadece bu maçları izleyebildiğim için diğerleri hakkında dinlediğim yorumlar dışında bilgim yok. san francisco'nun arizona'ya yenilmesi ilginç ama sonuçta hazırlık maçları oynanmadan başlanılan sezonun ilk maçıydı. seattle ve new england kolay rakiplerini yendiler. green bay minnesota maçı ise kayıtta izlenmeyi bekliyor çünkü bu iki takımı da çok merak ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın