resim
Yannick Ferreira Carrasco
Takım:Al-Shabab
Mevki:Sol Kanat
Yaş:30
Boy:1.81
Uyruk:Belçika
  • 31
    şubat 2018'de gaitan ile beraber dalian pro'nun yolunu tutan futbolcu. atletico toplam 50 mn eur bonservis ödediği bu iki kanat oyuncusunu çin ekibine toplam 15 mn eur'a satmıştı. peki kazın ayağı öyle miydi?

    o günlere geri dönersek as monaco'dan 25 mn eur'a alınan carrasco hem formunun zirvesindeyken hem de yaşı oldukça gençken sadece 10 mn eur'a transfer oldu. yine aynı bedele transfer edilen fakat bir buçuk sezonda hiç katkı vermeyen, yaşı da 30'u geçen* gaitan ise 5 mn eur'a satıldı. nerden baksan zarar nerden baksan ahmaklık.

    atletico madrid carrasco'yu alırken as monaco'ya da sonraki satıştan yüzde 25 pay ödemeyi kabul etmişti. gaitan transferinin detaylarını bilmiyorum tam. dolayısıyla yüksek bedelle yapılacak her satış kardan daha fazla para bırakılması demekti. o günlerde atletico madrid'in yüzde 20 hissesine sahip olan wanda group ise hisselerini elden çıkarmanın yolunu arıyordu. wanda ismi tanıdık geliyordur kendileri aynı zamanda wanda metropolitano'daki wanda. wanda group dalian pro fc'nin de sahibi bu arada ve onlar da sahibi oldukları dalian'a yıldız oyuncu götürmek derdindelerdi.

    kulübün ceo'su ve hissedarı olan miguel angel gil marin'in yakın arkadaşı olan ve atletico'nun da yüzde 15 hissesine sahip olan idan ofer o gün* wanda'nın hisselerinin yüzde 17'sini 50 mn eur'a aldı ve toplam hisse miktarını yüzde 32'ye yükselterek büyük ortak konumuna geçti. wanda'nın aslında bu satışı gerçekleştirmediği ve yüzde 17 hisseyi hiçbir gelir elde etmeksizin kulübe devrettiği, hisseleri alan idan ofer'ın da parayı kulübün kasasına aktardığı o günlerde sıkça yazılıp çizildi. hatta wanda da bu satış için diğer ülkelerle aramızı düzeltecek bir operasyon şeklinde bahsetmekten geri durmadı.

    dolayısıyla atletico madrid toplamda kasasına 65 mn eur gibi bir para koymuş oldu. idan ofer hisselerini yüzde 32'ye çıkardı. wanda ise sahibi olduğu çin ekibine yaptığı iki transfer karşılığında sadece 15 mn eur bedel gösterdiği için dolayısıyla 15 mn eur civarı da bir vergi ödeyerek olabildiğince az kayıpla kapattı bu transferi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın