• 1
    ederinden fazla bir meblağa başka kulübe oyuncu satmak.

    geçtiğimiz yıl eljif elmas, bu yıl vedat muriqi ve jailson üzerinden yapılan yüksek bedelli transferler sonrasında taraftarlar arasında kendi yönetimimizin beceriksiz ilan edilmesi üzerine geçtiğimiz günlerde adı sanı pek bilinmese de çok enteresan iş ilişkileri olmuş birisiyle yaptığım muhabbet aklıma geldi. konu tabi ki futbol değildi.

    muhabbet geçtiğimiz günlerde türkiye'den bir oyun firmasının milyarlarca dolara yabancı bir firmaya satılması sonrasında cereyan etti. ben konuyu açınca, o satışı bilmiyorum, o yüzden bir şey diyemem dedi. ama piyasada bazı işlemler var aklınız şaşar, 500 milyona satış yaparlar, el altından 400ünü geri alırlar. o satışın gerçek değeri 100milyondur. bakın mesela benim şirketimi satın almak için 4 sene önce 225 milyon usd teklif ettiler, kabul dedim, ama 150sini alttan bize geri vereceksin dediler dedi.

    aslında çok açıklamaya gerek yok ama futbol piyasasında fb'nin yaptığı satışlar dan bağımsız olarak böyle işlemlerin döndüğünü düşünmemek mümkün değil. örneğin, sen futbolcunu bana sat, 20 vereyim. ama 15i el altından bana bir şekilde iade et. aslında bu iki taraf için de kazanç. nasıl? kulüpte 20 var, hepsini bir topçuya veriyorsun. sonra 15i el altından kendi cebine alıyorsun. ne güzel değil mi :)

    edit: cümle düşüklüğü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın