resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 18478
    aslında depolanmış entry bu. bir kaç ekleme çıkarma yapmak için hazırlık maçlarıyla bugünkü maçı bekledim. arda bu maçlarda hırsı, enerjisi ve saha içinde direktif veren, golden sonra arkadaşlarını ilk tebrik eden bir kaptan havasına girmesiyle umutlandırıyor beni. terim pazubandı önemseyen bir hoca, rastgele vermez.

    fatih terim’in kenar ekibine yaptığı düzenlemeler, selçuk’u yanına alması vs. ile fazlasıyla alakalı gibi arda ısrarı. hoca liderlik yapacak, isyan edecek, takım içinde sağ kolu olacak adam istiyor.

    2007’de bayıldığımız arda, 2017’de gelmesin diye direniyorduk; çünkü iki farklı arda vardı. bugünkü arda da o eski arda değil gibi. hırslı, istekli, olgun.

    işte hoca da bunların farkında sanıyorum. arda’nın kendini yeniden tam kabul ettirmek için sahada vukuatlara en önde koşacağını, liderlik yaparken kendisinin direktiflerinden çıkmayacağını, ruh ortaya koyacağını hatta sahada abuk subuk hareketler yapan arkadaşlarına ''ne oluyorsunuz arkadaş ya'' diyeceğini düşünüyor muhtemelen. bu takımın en temel sorunu sahada sahipsizlik. isyan eden adam yok. arda bunları karşılar. en azından plan o yönde gibi. yıllardır tanıdığımız arda'nın yapısı da buna müsait. ilk maçta bu noktada çok çok olumlu sinyaller verdi. mesela yeni transferleri kolundan tutup ortama çekenin de kendisi olduğu yazılıyor. bu arda turan, galatasaray'ın en az ön libero kadar eksik olan bir parçasını tamamlar saha içi ve dışında.

    en büyük handikapı maç eksiği. yıllarla ölçülecek maç eksiği hatta. ''bunu gidermesi ne kadar sürecek o mühim. yoksa merkez orta saha hatta babel gibi el freni olmak için oynayanlar hariç kanatta 33 yaş aşırı bir yaş değil artık. bunu aşarsa futbol olarak da güzel katkı verebilir; çünkü yeteneklerini dünya biliyor adamın.'' diye düşünüyordum yaz boyu. fakat antep maçında bu konuda da hiç beklemediğim kadar hazır göründü. hatta bu maç eksiği olan haliyse, çok kilit roller oynar lig boyu. 60 dakika sahada kaldı, 90'a da çıkar yakında.

    ben umutluyum kendisinden. umutlarım da karşılık bulacak gibi, sinyalleri aldık bu gece. hadi be kaptan bozmadan, üstüne ekleyerek devam.

    (bkz: 12 eylül 2020 galatasaray gaziantep fk maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın